De voorzitter opent de zitting op 25/05/2023 om 19:30.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen in het bijzonder artikel 32.
Goedkeuring van de notulen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van 27 april 2023.
Art. 1: De gemeenteraad keurt de notulen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van 27 april 2023 goed.
Het decreet lokaal bestuur.
Artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur, waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.
De beslissing van de gemeenteraad van 25 november 2021 houdende aanstelling van Kelly Fillet als effectief vertegenwoordiger en Greet Willems als plaatsvervangend vertegenwoordiger.
De beslissing van het college van burgemeester en schepenen houdende goedkeuring van de agenda en bepaling van het mandaat voor de algemene vergadering van de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting op 19 mei 2023.
Lokaal bestuur Kampenhout is aangesloten bij de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting cvba.
De Gewestelijke maatschappij voor volkshuisvesting cvba is als cvba met sociaal oogmerk niet onderworpen aan het decreet lokaal bestuur.
Op 27 april 2023 ontving het lokaal bestuur een uitnodiging voor de algemene vergadering van de Gewestelijke maatschappij voor volkshuisvesting op 19 mei 2023.
Agenda van de algemene vergadering:
1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 20 mei 2022
2. Toelichting bij de jaarrekening per 31 december 2022 en verslag van de commissaris-revisor
3. Goedkeuring van de jaarrekening per 31 december 2022
4.Goedkeuring aanwending van het resultaat
5. Activiteitenverslag van de raad van bestuur over het boekjaar 2022
6. Kwijting aan de bestuurders en de commissaris-revisor
7. Statutaire benoemingen
8. Uitgifte nieuwe aandelen; ter beschikking gestelde aandelen: stand van zaken ter informatie
9. Rondvraag
Gezien deze algemene vergadering plaatsvindt voor de volgende gemeenteraad, keurde het college van burgemeester en schepenen in zitting van 8 mei 2023 de agenda goed en bepaalde het mandaat.
Art. 1: De gemeenteraad bekrachtigt het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 8 mei 2023 waarbij de agenda van de algemene vergadering van de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting op 19 mei 2023 werd goedgekeurd en het mandaat werd bepaald van de afgevaardigden.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen.
De statuten van Poolstok.
Het lokaal bestuur is aandeelhouder van Poolstok.
Poolstok is een cvba met sociaal oogmerk en dus niet onderworpen aan de decreet lokaal bestuur, toch wenst het college van burgemeester en schepenen de agenda ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
Het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 25 mei 2021 houdende aanstelling van Terry Horckmans als effectief vertegenwoordiger en Griet De Koninck als plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen van het Vlaams selectiecentrum voor overheidspersoneel Poolstok.
De beslissing van de gemeenteraad van 3 juni 2021 met betrekking tot de bekrachtiging van het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 25 mei 2021 houdende aanduiding vertegenwoordigers op de algemene vergaderingen van het Vlaams selectiecentrum voor overheidspersoneel Poolstok.
Op 24 april 2023 ontvingen wij een uitnodiging voor de buitengewone en de algemene vergadering van Poolstok op 26 mei 2023 met volgende agendapunten:
Buitengewone algemene vergadering:
Algemene vergadering:
De gemeenteraad stelt voor om de krachtens het gemeenteraadsbesluit van 3 juni 2021 aangeduide effectieve vertegenwoordiger, Terry Horckmans, te mandateren voor de buitengewone algemene vergadering.
Art. 1: De gemeenteraad keurt de agenda van de buitengewone algemene vergadering van Poolstok op 26 mei 2023 goed zijnde:
Art. 2: De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering van Poolstok op 26 mei 2023 goed zijnde:
Art. 3: De gemeenteraad bepaalt het mandaat van de afgevaardigde, mevr. Terry Horckmans, voor de buitengewone algemene vergadering en de algemene vergadering van Poolstok op 26 mei 2023.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen. In het bijzonder de artikelen 40 dat luidt als volgt: Onder voorbehoud van andere wettelijke of decretale bepalingen, beschikt de gemeenteraad over de volheid van bevoegdheid en artikel 41, 2e lid, 4° : De bevoegdheid tot het oprichten van en het toetreden tot rechtspersonen en het beslissen tot oprichting van, deelname aan of vertegenwoordiging in agentschappen, instellingen, verenigingen en ondernemingen, kan niet aan het college van burgemeester en schepenen worden toevertrouwd.
De statuten van ERSV Vlaams-Brabant vzw (goedgekeurd op 8 december 2004).
Besluit van de gemeenteraad van 21 februari 2019 waarbij mevrouw Gwenny De Vroe werd aangeduid als effectief vertegenwoordiger en mijnheer Rudy Peeters aangeduid als plaatsvervanger om de gemeente te vertegenwoordigen op de algemene vergaderingen van ERSV Vlaams-Brabant vzw gedurende de huidige legislatuur.
De gemeente Kampenhout is lid van het Erkend Regionaal Samenwerkingsverband (ERSV) sinds 21 februari 2019.
Op 30 maart 2021 hield ERSV Vlaams-Brabant vzw een buitengewone algemene vergadering waarin beslist werd om de vzw te ontbinden en om een college van vereffenaars aan te duiden.
Omdat er twijfels zijn gerezen over de gevolgde procedure bij de buitengewone algemene vergadering van 30 maart 2021 en de conformiteit met het decreet lokaal bestuur en meer bepaald artikel 41 (dat de bevoegdheid tot het oprichten van en het toetreden tot rechtspersonen en het beslissen tot oprichting van, deelname aan of vertegenwoordiging in agentschappen, instellingen, verenigingen en ondernemingen bij de gemeenteraad legt), werd er opnieuw een buitengewone algemene vergadering georganiseerd op 23 juni 2021.
Om de werking van de ERSV Vlaams-Brabant vzw in vereffening finaal af te sluiten wordt er een laatste Buitengewone Algemene Vergadering samengeroepen.
Op de agenda staan de volgende punten:
De vraag is om een gemeenteraadslid te mandateren om deel te nemen aan deze buitengewone algemene vergadering van 30 mei 2023. De gemeenteraad stelt voor om de krachtens het gemeenteraadsbesluit van 21 februari 2019 aangeduide effectieve en plaatsvervangend afgevaardigden voor de algemene vergadering, respectievelijk mevrouw Gwenny De Vroe en mijnheer Rudy Peeters, te mandateren voor de buitengewone algemene vergadering.
Art. 1: De gemeenteraad keurt de agenda van de buitengewone algemene vergadering van ERSV Vlaams-Brabant vzw op 30 mei 2023 goed:
Art. 2: Gwenny De Vroe wordt als effectieve volmachtdrager - en Rudy Peeters, in voorkomend geval als plaatsvervangende volmachtdrager - gemandateerd om op de buitengewone algemene vergadering van ERSV Vlaams-Brabant vzw op 30 mei 2023 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden)het stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormelde artikelen.
De statuten van Creadiv nv.
Het decreet lokaal bestuur.
De gemeente is aangesloten bij Creadiv nv.
Creadiv nv is als naamloze vennootschap niet onderworpen aan het decreet lokaal bestuur.
Toch wenst het college van burgemeester en schepenen de agenda van de buitengewone algemene vergadering te laten goedkeuren door de gemeenteraad alsook de bepaling van het mandaat van de vertegenwoordiger.
De gemeente Kampenhout ontving een mail met de agenda van de algemene vergadering van 2 juni 2023 om 16 uur in De Hoorn, Sluisstraat 79 te 3000 Leuven met volgende punten op de agenda:
1. Verslag van de raad van bestuur over het boekjaar 2022
2. Verslag van de commissaris over zijn werkzaamheden in het boekjaar 2022
3. Onttrekking aan onbeschikbare reserve en toevoeging aan de beschikbare reserve
4. Goedkeuring van de jaarrekening over het boekjaar 2022
Goedkeuring van de winstverdeling
5. Kwijting aan bestuurders en commissaris
6. Ontslag en benoeming bestuurders
7. Rondvraag
De gemeenteraad mandateerde bij besluit van 21 maart 2019 Kris Leaerts als effectief vertegenwoordiger en Hilaire Vanhove als plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van Creadiv.
Op 2 juni 2023 om 17 uur in De Hoorn, Sluisstraat 79 te 3000 Leuven staat er eveneens een buitengewone algemene vergadering gepland met volgende punten op de agenda:
De agenda ziet er als volgt uit:
1. Beslissing om de statuten van de vennootschap aan te passen aan de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen
2. Afschaffing van de bepalingen van huidige statuten die strijdig zijn met de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen
3. Woonplaatskeuze door bestuurders op de zetel van de vennootschap
4. Schriftelijke besluitvorming raad van bestuur
5. Deelname algemene vergadering via een elektronisch communicatiemiddel
6. Wijziging datum jaarvergadering
7. Aanneming van volledig nieuwe statuten die in overeenstemming zijn met het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, zonder wijziging van het voorwerp van de vennootschap
8. Adres van de zetel
De vraag is om een gemeenteraadslid te mandateren om deel te nemen aan deze buitengewone algemene vergadering. De gemeenteraad stelt voor om de krachtens het gemeenteraadsbesluit van 21 maart 2019 aangeduide effectieve en plaatsvervangend afgevaardigden voor de algemene vergadering, respectievelijk Kris Leaerts en Hilaire Vanhove, te mandateren voor de buitengewone algemene vergadering.
Art. 1: De agendapunten van de algemene vergadering van 2 juni 2023 om 16 uur in De Hoorn, Sluisstraat 79 te 3000 Leuven worden op basis van de bekomen documenten goedgekeurd als volgt:
1. Verslag van de raad van bestuur over het boekjaar 2022
2. Verslag van de commissaris over zijn werkzaamheden in het boekjaar 2022
3. Onttrekking aan onbeschikbare reserve en toevoeging aan de beschikbare reserve
4. Goedkeuring van de jaarrekening over het boekjaar 2022
Goedkeuring van de winstverdeling
5. Kwijting aan bestuurders en commissaris
6. Ontslag en benoeming bestuurders
7. Rondvraag
Art. 2: De agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van Creadiv nv van 2 juni 2023 om 17 uur in De Hoorn, Sluisstraat 79 te 3000 Leuven worden op basis van de bekomen documenten goedgekeurd als volgt
1. Beslissing om de statuten van de vennootschap aan te passen aan de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen
2. Afschaffing van de bepalingen van huidige statuten die strijdig zijn met de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen
3. Woonplaatskeuze door bestuurders op de zetel van de vennootschap
4. Schriftelijke besluitvorming raad van bestuur
5. Deelname algemene vergadering via een elektronisch communicatiemiddel
6. Wijziging datum jaarvergadering
7. Aanneming van volledig nieuwe statuten die in overeenstemming zijn met het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, zonder wijziging van het voorwerp van de vennootschap
8. Adres van de zetel
Art. 3: De gemeenteraad gaat akkoord met de voorgestelde statutenwijziging.
Art. 4: Kris Leaerts wordt als effectieve volmachtdrager - en Hilaire Vanhove in voorkomend geval als plaatsvervangende volmachtdrager - gemandateerd om op de buitengewone algemene vergadering van Creadiv nv van 2 juni 2023 te handelen en te beslissen conform de beslissingen van deze gemeenteraad.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen, in het bijzonder artikel 432, alinea 3 waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.
Besluit van de gemeenteraad van 21 februari 2019 waarbij Leen Michiels werd aangeduid als effectief vertegenwoordiger en Rudy Peeters als plaatsvervangend vertegenwoordiger op de (buitengewone) algemene vergaderingen voor de huidige legislatuur voor Fluvius OV.
Besluit van de gemeenteraad van 25 november 2021 waarbij Kelly Fillet werd aangeduid als effectief vertegenwoordiger op de (buitengewone) algemene vergaderingen voor de huidige legislatuur voor Fluvius OV.
De gemeente Kampenhout is aangesloten bij Fluvius Opdrachthoudende Vereniging (OV)
De gemeente Kampenhout per aangetekend schrijven van 11 april 2023 werd opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering van Fluvius Opdrachthoudende Vereniging op 7 juni 2023 om 18.30 uur iop digitale wijze, met in bijlage de documentatiestukken.
De Raad van Bestuur van Fluvius OV heeft beslist dat de vergadering digitaal zal gehouden worden.
Art. 1: De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering van Fluvius Opdrachthoudende Vereniging van 7 juni 20232 goed met volgende agendapunten:
Art. 2: De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de algemene vergadering van Fluvius Opdrachthoudende Vereniging op 7 juni 2023 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1 van onderhavige beslissing.
EthiasCo cvba is als coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid niet onderworpen aan het decreet lokaal bestuur.
Toch wenst het college van burgemeester en schepenen de agenda van de algemene vergadering te laten goedkeuren door de gemeenteraad alsook de bepaling van het mandaat van de vertegenwoordiger.
De statuten van EthiasCo.
De gemeenteraad duidde op 23 mei 2019 Cedric Hoste aan als effectief vertegenwoordiger en Nils Stuyckens als plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de algemene vergadering.
De gemeente Kampenhout is aangesloten bij EthiasCo cvba.
Op 14 april 2023 ontving de gemeente Kampenhout een brief van EthiasCo met de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 8 juni 2023.
De agenda van de algemene vergadering ziet er als volgt uit:
1. Verslag van de raad van bestuur over het boekjaar 2022
2. Goedkeuring van de jaarrekeningen afgesloten op 31 december 2022 en bestemming van het resultaat
3. Kwijting te verlenen aan de bestuurders voor hun mandaat
4. Kwijting te verlenen aan de commissaris voor zijn opdracht
5. Statutaire benoemingen - Raad van bestuur
6. Statutaire benoemingen - Raadgevend Comité
7. Mandaat van commissaris
De informatie met betrekking tot de jaarrekeningen afgesloten op 31 december 2022 zal beschikbaar zijn op het platform van de digitale algemene vergadering vanaf 25 mei 2023 en, de dag na de algemene vergadering,
De gemeenteraad stelt voor om de krachtens het besluit van 23 mei 2019 aangeduide vertegenwoordiger, Cedric Hoste te mandateren voor de buitengewone algemene vergadering op 8 juni 2023, en Nils Stuyckens in voorkomend geval aan te duiden als plaatsvervanger.
Art. 1: De gemeenteraad keurt de agenda voor de buitengewone algemene vergadering van EthiasCo op 8 juni 2023 als volgt:
1. Verslag van de raad van bestuur over het boekjaar 2022
2. Goedkeuring van de jaarrekeningen afgesloten op 31 december 2022 en bestemming van het resultaat
3. Kwijting te verlenen aan de bestuurders voor hun mandaat
4. Kwijting te verlenen aan de commissaris voor zijn opdracht
5. Statutaire benoemingen - Raad van bestuur
6. Statutaire benoemingen - Raadgevend Comité
7. Mandaat van commissaris
Art. 2: De gemeenteraad mandateert Cedric Hoste - en in voorkomend geval Nils Stuyckens als plaatsvervanger - voor de buitengewone algemene vergadering van EthiasCo op 8 juni 2023.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen.
Gemeenteraadsbesluit van 21 februari 2019 aanduiden vertegenwoordigers voor de algemene vergadering van De Watergroep.
De gemeente is aangesloten bij De Watergroep.
De Watergroep is niet onderworpen aan het decreet lokaal bestuur.
Toch wenst het college van burgemeester en schepenen de agenda van de algemene vergadering te laten goedkeuren door de gemeenteraad alsook de bepaling van het mandaat van de vertegenwoordiger.
Agenda:
Na het officiële gedeelte vertelt Joke Van Dyck, projectmedewerker e-inclusie bij de VVSG, over het belang van digitale inclusie in een snel veranderende samenleving.
De gemeenteraad duidde op 21 februari 2019 Nils Stuyckens als effectief vertegenwoordiger en Stefan Imbrechts als plaatsvervangend vertegenwoordiger aan.
Gezien zowel Nils Stuyckens als Stefan Imbrechts verhinderd zijn op 9 juni, stelt de gemeenteraad voor om Hilaire Vanhove te mandateren voor de algemene vergadering van 9 juni 2023.
Art. 1: De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering van de Watergroep op 9 juni 2023 goed zijnde
Art. 2: Hilaire Vanhove, die als vertegenwoordiger van de gemeente zal deelnemen aan de algemene vergadering van De Watergroep op 9 juni 2023 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1 van onderhavige beslissing.
Het energiedecreet.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen in het bijzonder artikel 432, alinea 3 waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.
Besluit van de gemeenteraad van 21 februari 2019 waarbij Laura Nevens werd aangeduid als effectief vertegenwoordiger en Nils Stuyckens als plaatsvervangend vertegenwoordiger op de (buitengewone) algemene vergaderingen voor de periode van heden tot het einde van de gemeentelijke legislatuur.
De gemeente Kampenhout is voor één of meerdere activiteiten aangesloten bij PBE.
De gemeente Kampenhout per aangetekend schrijven van 30 maart 2023 werd opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering van PBE die op 16 juni 2023 plaatsheeft in het Fluvius-gebouw, Diestsesteenweg 126 te 3210 Lubbeek met volgende agendapunten
1. Kennisneming verslagen van PBE van de Raad van Bestuur en van de commissaris over het boekjaar 2022.
2. Goedkeuring van de jaarrekening van PBE afgesloten op 31 december 2022 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels).
3. Vaststelling uitkeringen overeenkomstig art. 6:114 en volgend WVV.
4. Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris van PBE met betrekking tot het boekjaar 2022.
5. Desgevallend aanvaarding uitbreiding activiteiten gemeenten voor (neven)activiteiten.
6. Statutaire benoemingen.
7. Benoeming van een commissaris.
8. Statutaire mededelingen.
Art. 1: De gemeenteraad keurt de agenda goed voor de algemene vergadering op 16 juni 2023 van PBE zijnde
1. Kennisneming verslagen van PBE van de Raad van Bestuur en van de commissaris over het boekjaar 2022.
2. Goedkeuring van de jaarrekening van PBE afgesloten op 31 december 2022 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels).
3. Vaststelling uitkeringen overeenkomstig art. 6:114 en volgend WVV.
4. Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris van PBE met betrekking tot het boekjaar 2022.
5. Desgevallend aanvaarding uitbreiding activiteiten gemeenten voor (neven)activiteiten.
6. Statutaire benoemingen.
7. Benoeming van een commissaris.
8. Statutaire mededelingen.
Art. 2: De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de (fysieke of digitale) algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging PBE op 16 juni 2023 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1 van onderhavige beslissing.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen in het bijzonder artikel 432, alinea 3 waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.
Besluit van de gemeenteraad van 21 februari 2019 waarbij Hilaire Vanhove werd aangeduid als effectief vertegenwoordiger en Nils Stuyckens aangeduid als plaatsvervanger om de gemeente te vertegenwoordigen op de algemene vergaderingen van Fluvius Antwerpen gedurende de huidige legislatuur.
De gemeente Kampenhout voor één of meerdere activiteiten aangesloten is bij Fluvius Antwerpen.
De uitnodiging per aangetekend schrijven van 3 april 2023 waarin werd opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering van Fluvius Antwerpen die op 21 juni 2023 om 18 uur in het Lindner Hotel, Lange Kievitstraat 125 - 2018 Antwerpen.
Met volgende agendapunten:
1. Kennisneming verslagen van Fluvius Antwerpen van de Raad van Bestuur en van de commissaris over het boekjaar 2022.
2. Goedkeuring van de jaarrekening van Fluvius Antwerpen afgesloten op 31 december 2022 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels).
3. Vaststelling uitkeringen overeenkomstig art. 6:114 en volgend WVV.
4. Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris van Fluvius Antwerpen met betrekking tot het boekjaar 2022.
5. Desgevallend aanvaarding uitbreiding activiteiten gemeenten voor (neven)activiteiten.
6. Aanvaarding intrekking beheersoverdracht Nijlen voor het IBA-beheer.
7. Statutaire benoemingen.
8. Benoemingen van een commissaris.
9. Statutaire mededelingen
Art. 1: De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering van Fluvius Antwerpen op 21 juni 2023 goed zijnde
1. Kennisneming verslagen van Fluvius Antwerpen van de Raad van Bestuur en van de commissaris over het boekjaar 2022.
2. Goedkeuring van de jaarrekening van Fluvius Antwerpen afgesloten op 31 december 2022 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels).
3. Vaststelling uitkeringen overeenkomstig art. 6:114 en volgend WVV.
4. Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris van Fluvius Antwerpen met betrekking tot het boekjaar 2022.
5. Desgevallend aanvaarding uitbreiding activiteiten gemeenten voor (neven)activiteiten.
6. Aanvaarding intrekking beheersoverdracht Nijlen voor het IBA-beheer.
7. Statutaire benoemingen.
8. Benoemingen van een commissaris.
9. Statutaire mededelingen
Art. 2: De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de (fysieke of digitale) algemene vergadering van Fluvius Antwerpen op 21 juni 2023 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1 van onderhavige beslissing.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen, in het bijzonder artikel 432 dat de organisatie regelt van de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen, in het bijzonder artikel 432 dat bepaalt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient herhaald te worden voor elke vergadering.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen, in het bijzonder artikelen 40 en 41 dat de bevoegdheden van de gemeenteraad bepaalt.
Besluit van de gemeenteraad van 21 februari 2019 waarbij Hilaire Vanhove werd aangeduid als effectief vertegenwoordiger en Edith Grauwels aangeduid als plaatsvervanger om de gemeente te vertegenwoordigen op de algemene vergaderingen van Haviland Intercommunale gedurende de huidige legislatuur.
De gemeente Kampenhout is aangesloten bij Haviland Intercommunale die werd opgericht op 24 maart 1965 bij oprichtingsakte verschenen in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 16 april 1965 onder het nummer 8226.
Haviland Intercommunale is als intergemeentelijk samenwerkingsverband voor de ruimtelijke ordening en de economisch sociale expansie van het arrondissement Halle-Vilvoorde, een dienstverlenende vereniging die wordt beheerst door het Decreet Lokaal Bestuur.
Wij ontvingen een oproeping op 30 maart 2023 tot de algemene vergadering van Haviland Intercommunale van 21 juni 2023 met volgende agendapunten:
Besluit van de gemeenteraad van 21 februari 2019 waarbij Hilaire Vanhove werd aangeduid als effectief vertegenwoordiger en Edith Grauwels aangeduid als plaatsvervanger om de gemeente te vertegenwoordigen op de algemene vergaderingen van Haviland Intercommunale gedurende de huidige legislatuur.
Omwille van andere verplichtingen voor het bijwonen van algemene vergaderingen, zal noch Hilaire Vanhove noch Edith Grauwels de gemeente kunnen vertegenwoordigen op de algemene vergaderingen van Haviland Intercommunale op 21 juni 2023. De gemeenteraad stelt voor om Stefan Imbrechts, afgevaardigde voor de algemene vergaderingen van Haviland Intercommunale voor het OCMW, te mandateren om de gemeente te vertegenwoordigen.
Art. 1: De gemeenteraad keurt de agendapunten van de algemene vergadering van Haviland Intercommunale op 21 juni 2023 goed zijnde
Art. 2: Stefan Imbrechts wordt gemandateerd om de agendapunten op de algemene vergadering van Haviland Intercommunale op 21 juni 2023 goed te keuren.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikels 40, 41, 432.
De statuten van Interza.
De gemeenteraad duidde op 21 februari 2019 Edith Grauwels aan als eerste vertegenwoordiger, Bart Crommelinck als tweede vertegenwoordiger en Nils Stuyckens als derde vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van Interza voor de ganse legislatuur 2019-2024.
De gemeente Kampenhout is aangesloten bij de intercommunale Interza.
Op 4 mei 2023 ontving de gemeente een mail van Interza met oproep en de agenda voor de algemene vergadering van 21 juni 2023.
Agenda:
1. Vaststelling van geldigheid tot vergaderen overeenkomstig artikel 22 van de statuten
2. Goedkeuring van de notulen van 14 december 2022
3. Verslag van de raad van bestuur
4. Verslag van de commissaris
5. Goedkeuring van de jaarrekening per 31 december 2022
6. Bestemming van de resultaten
7. Kwijting aan de bestuurders en de revisor
8. Aanstelling commissaris-revisor 2023-2025
9. Varia
Art. 1: De gemeenteraad keurt de agendapunten van de algemene vergadering van Interza d.d. 21 juni 2023 goed.
1. Vaststelling van geldigheid tot vergaderen overeenkomstig artikel 22 van de statuten
2. Goedkeuring van de notulen van 14 december 2022
3. Verslag van de raad van bestuur
4. Verslag van de commissaris
5. Goedkeuring van de jaarrekening per 31 december 2022
6. Bestemming van de resultaten
7. Kwijting aan de bestuurders en de revisor
8. Aanstelling commissaris-revisor 2023-2025
9. Varia
Art. 2: De vertegenwoordigers van de gemeente zijn gemandateerd om de agendapunten op de bijkomende algemene vergadering van Interza d.d. 21 juni 2023 goed te keuren.
Het decreet lokaal bestuur in het bijzonder artikel 432, alinea 3 waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.
De gecoördineerde statuten van Havicrem in het bijzonder artikel 33 §1.
Besluit van de gemeenteraad van 21 februari 2019 waarbij mevrouw Laura Nevens werd aangeduid als effectief vertegenwoordiger en mevrouw Gonda Smetsers aangeduid als plaatsvervanger om de gemeente te vertegenwoordigen op de algemene vergaderingen van Havicrem gedurende de huidige legislatuur.
De gemeente Kampenhout is deelnemer van het intergemeentelijk samenwerkingsverband Havicrem, opgericht op 10 juni 2003 en bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 26 september 2003, onder het nummer 03099363.
De uitnodiging per mail van 4 mei 2023 waarin werd opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering van Havicrem die op 21 juni 2023 plaats heeft in het crematorium Daelhof, Erasmuslaan 50 te Eppegem met volgende agendapunten:
- Resultatenrekening en balans
- Verslag bedrijfsrevisor
- Verslag raad van bestuur
- Kwijting aan bestuurders en de bedrijfsrevisor
Art. 1: De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering van Havicrem op 21 juni 2023 goed als volgt:
- Resultatenrekening en balans
- Verslag bedrijfsrevisor
- Verslag raad van bestuur
- Kwijting aan bestuurders en de bedrijfsrevisor
Art. 2: De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de algemene vergadering van Havicrem op 21 juni 2023 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormelde artikelen.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen, in het bijzonder artikel 432, alinea 3 waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.
De gemeente Kampenhout is voor één of meerdere activiteiten aangesloten bij Fluvius West.
De uitnodiging, per aangetekend schrijven van 30 maart 2023, waarin werd opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering van Fluvius West die op 26 juni 2023 plaatsheeft in Salons Saint Germain, De Breyne Peellaertstraat 12 te 8600 Diksmuide.
Agendapunten:
1. Kennisneming verslagen van Fluvius West van de Raad van Bestuur en van de commissaris over het boekjaar 2022.
2. Goedkeuring van de jaarrekening van Fluvius West afgesloten op 31 december 2022 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels).
3. Vaststelling uitkeringen overeenkomstig art. 6:114 en volgend WVV
4. Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris van Fluvius West met betrekking tot het boekjaar 2022.
5. Desgevallend aanvaarding uitbreiding activiteiten gemeenten voor (neven)activiteiten.
6. Statutaire benoemingen.
7. Benoeming van een commissaris.
8. Statutaire mededelingen.
Besluit van de gemeenteraad van 21 februari 2019 waarbij Cédric Hoste werd aangeduid als effectief vertegenwoordiger en Margo Verbist als plaatsvervangend vertegenwoordiger op de (buitengewone) algemene vergaderingen voor de periode van heden tot het einde van de gemeentelijke legislatuur.
Art. 1: De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering van Fluvius West op 26 juni 2023 goed zijnde
1. Kennisneming verslagen van Fluvius West van de Raad van Bestuur en van de commissaris over het boekjaar 2022.
2. Goedkeuring van de jaarrekening van Fluvius West afgesloten op 31 december 2022 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels).
3. Vaststelling uitkeringen overeenkomstig art. 6:114 en volgend WVV
4. Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris van Fluvius West met betrekking tot het boekjaar 2022.
5. Desgevallend aanvaarding uitbreiding activiteiten gemeenten voor (neven)activiteiten.
6. Statutaire benoemingen.
7. Benoeming van een commissaris.
8. Statutaire mededelingen.
Art. 2: De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de (fysieke of digitale) algemene vergadering van Fluvius West op 26 juni 2023 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1 van onderhavige beslissing.
Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, art. 40 en 41.
De FOD financiën biedt ook dit jaar weer bijstand aan bij het invullen van de belastingaangifte.
De werking van de FOD Financiën op vlak van bijstand bij het invullen kan op 2 manieren:
- de telefonische bijstand van de FOD
- fysieke zitdagen. Deze zijn minder frequent en blijven beperkt tot burgers die telefonisch moeilijk te bereiken zijn. De FOD Financiën engageert zich in principe voor één zitdag.
Het college van burgemeester en schepenen ging akkoord met de organisatie van een zitdag in de gemeente. FOD Financiën wees de datum van maandag 19 juni 2023 hiervoor toe.
Voor de organisatie van de zitdag en voor informatie-uitwisseling (GDPR) dient een samenwerkingsovereenkomst afgesloten te worden tussen het lokaal bestuur en de FOD Financiën.
Art. 1: De gemeenteraad beslist tot het afsluiten van een samenwerkingsovereenkomst met de FOD Financiën voor lokale ondersteuning bij het invullen van belastingaangifte met betrekking tot de zitdag van 19 juni 2023.
Art. 2. Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de verdere uitvoering en praktische regelingen.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen.
De gemeente is aangesloten bij Providentia.
Providentia is een cvba met sociaal oogmerk en dus niet onderworpen aan de decreet lokaal bestuur.
Op vraag van de voorzitter wordt met eenparigheid van stemmen beslist om dit agendapunt toe te voegen aan de agenda wegens hoogdringendheid.
Op 17 mei 2023 ontving de gemeente Kampenhout een mail van Providentia met de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 15 juni 2023.
De agenda van de buitengewone algemene vergadering ziet er als volgt uit:
01. Kennisname van het ministerieel besluit tot erkenning van de vennootschap als woonmaatschappij
02. Beslissing om volledig nieuwe statuten aan te nemen in toepassing van artikel 41, §4, tot invoering van het wetboek van vennootschappen en verenigingen en houdende diverse bepalingen – omzetting van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar besloten vennootschap
03. Beslissing om het adres van de zetel buiten de statuten te laten overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen en verenigingen
04. Kennisname van het verslag van het bestuursorgaan inzake de voorgenomen wijziging van het voorwerp
05. Wijziging van het voorwerp
06. Omzetting van het werkelijk gestort kapitaal en de wettelijk reserve naar statutair onbeschikbare eigen vermogensrekening
07. Aanneming van volledig nieuwe statuten overeenkomstig de genomen besluiten en die in overeenstemming zijn met het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, zonder wijziging van het voorwerp van de vennootschap
08. (Her)benoeming bestuurders
09. Website en e-mail
10. Volmachten
Een aantal stukken zijn al beschikbaar (zie bijlage). De officiële uitnodiging zal uiterlijk op 1 juni 2023 aangetekend verzonden worden, in overleg met het notariskantoor Depuydt & Verlinde voor het verlijden van de akte.
De beslissing van de gemeenteraad van 25 april 2019 houdende aanstelling van Greet Willems als effectief vertegenwoordiger en Leen Michiels als plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de algemene vergadering.
En de aanstelling van Greet Willems en Cedric Hoste als kandidaat bestuurder voor de raad van bestuur.
De beslissing van de gemeenteraad van 25 november 2021 houdende aanstelling van Kelly Fillet als plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen van Providentia ter vervanging van Leen Michiels.
Art. 1: De gemeenteraad keurt de agenda goed voor de buitengewone algemene vergadering van Providentia op 15 juni 2023:
01. Kennisname van het ministerieel besluit tot erkenning van de vennootschap als woonmaatschappij
02. Beslissing om volledig nieuwe statuten aan te nemen in toepassing van artikel 41, §4, tot invoering van het wetboek van vennootschappen en verenigingen en houdende diverse bepalingen – omzetting van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar besloten vennootschap
03. Beslissing om het adres van de zetel buiten de statuten te laten overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen en verenigingen
04. Kennisname van het verslag van het bestuursorgaan inzake de voorgenomen wijziging van het voorwerp
05. Wijziging van het voorwerp
06. Omzetting van het werkelijk gestort kapitaal en de wettelijk reserve naar statutair onbeschikbare eigen vermogensrekening
07. Aanneming van volledig nieuwe statuten overeenkomstig de genomen besluiten en die in overeenstemming zijn met het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, zonder wijziging van het voorwerp van de vennootschap
08. (Her)benoeming bestuurders
09. Website en e-mail
10. Volmachten
Art. 2: Greet Willems wordt als effectieve volmachtdrager - en Kelly Fillet, in voorkomend geval als plaatsvervangende volmachtdrager - gemandateerd om op de buitengewone algemene vergadering van Providentia op 15 juni 2023 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) het stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormelde artikelen.
Het decreet lokaal bestuur.
Artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur, waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.
De beslissing van de gemeenteraad van 25 november 2021 houdende aanstelling van Kelly Fillet als effectief vertegenwoordiger en Greet Willems als plaatsvervangend vertegenwoordiger.
Op vraag van de voorzitter wordt met eenparigheid van stemmen beslist om dit agendapunt toe te voegen aan de agenda wegens hoogdringendheid.
Lokaal bestuur Kampenhout is aangesloten bij de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting cvba.
De Gewestelijke maatschappij voor volkshuisvesting cvba is als cvba met sociaal oogmerk niet onderworpen aan het decreet lokaal bestuur.
Op 25 mei 2023 ontving het lokaal bestuur een uitnodiging voor de buitengewone algemene vergadering van de Gewestelijke maatschappij voor volkshuisvesting op 9 juni 2023.
Agenda van de buitengewone algemene vergadering:
A. Omvorming in een besloten vennootschap
1. Aanname van de rechtsvorm van een besloten vennootschap in toepassing van artikel 41, §4 van de Wet van 23 maart 2019 tot invoering van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen en houdende diverse bepalingen, waarbij (i) het volgestorte gedeelte van het vaste gedeelte van het kapitaal en de wettelijke reserve van rechtswege worden omgevormd in een statutair onbeschikbare eigen vermogensrekening en (ii) het volgestorte gedeelte van het variabel gedeelte van het kapitaal wordt omgevormd in een beschikbare eigenvermogensrekening. Het niet gestorte gedeelte van het kapitaal worden op dezelfde wijze omgevormd in een eigen vermogensrekening "niet-opgevraagde inbrengen", en dit met ingang op 1 juli 2023.
2. Beslissing om de beschikbare eigenvermogensrekening ten belope van het historisch volgestorte gedeelte van het variabel gedeelte van het kapitaal om te boeken naar de statutair onbeschikbare eigen vermogensrekening, en dit met ingang op 1 juli 2023.
B. Wijziging van het doel en voorwerp
3. Kennisname van het verslag opgesteld door het bestuursorgaan van de Vennootschap waarbij een omstandige verantwoording van de voorgestelde wijziging van het voorwerp wordt gegeven, in toepassing van artikel 5:101 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen
4. Wijziging van het doel en voorwerp met ingang op 1 juli 2023, en bijgevolg overeenkomstige vervanging van
5. artikel 3 van de statuten, als volgt:
"§1. De Vennootschap heelt als hoofdzakelijk doel in het algemeen belang b[i te dragen aan het recht op menswaardig wonen en de uitvoering van het Vlaamse woonbeleid. De woonmaatschappijen zijn de bevoorrechte uitvoerders van de missie van het Vlaams woonbeleid inzake de realisatie van een sociaal woonaanbod.
§2. De Vennootschap heeft de volgende activiteiten als voorwerp :
1° het verbeteren van de woonvoorwaarden van de woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden, vooral de meest behoeftige onder hen, door te zorgen voor een voldoende aanbod van sociale huurwoningen of sociale koopwoningen, eventueel met inbegrip van gemeenschappelijke voorzieningen, met aandacht voor hun Integratie in de lokale woonstructuur;
2° het bijdragen tot de herwaardering van het woningbestand, door ongeschikte woningen of ongeschikte gebouwen te renoveren, te verbeteren en aan te passen of ze zo nodig te slopen en te vervangen;
3° het verwerven van gronden en panden voor de realisatie van sociale woonprojecten en het ter beschikking stellen van sociale kavels;
4° het huren of in erfpacht nemen van woningen of kamers op de private huurmarkt om kwaliteitsvolle woningen of kamers te verhuren aan woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden tegen een redelijke huurprijs en met aandacht voor het bieden van woonzekerheid;
5° het begeleiden van sociale huurders om hen vertrouwd te maken met hun rechten en plichten als huurder;
6° het verruimen van het sociaal woonaanbod door de kandidaat-verhuurders en de verhuurders te begeleiden en te ondersteunen om de woningkwaliteit te verzekeren conform de daartoe vastgestelde normen;
7° het samenwerken en overleggen met lokale besturen en woon- en welzijnsactoren, en, indien wenselijk, het nemen van initiatieven om samenwerkingsverbanden op te zetten.
§3. Een gedeelte van de sociale huurwoningen moet aangepast zijn aan de behoeften van grote gezinnen, bejaarden en personen met een handicap.
§4. De Vennootschap dient voldoende actief te zijn in de gemeenten die behoren tot haar werkingsgebied.
§5. De Vennootschap draagt in voldoende mate bij aan het bereiken van het bindend sociaal objectief van de gemeenten die behoren tot haar werkingsgebied, tenzij ze aantoont dat er externe factoren zijn die verantwoorden waarom het objectief niet wordt bereikt.
§6. De Vennootschap kan een bescheiden woonaanbod verwerven, verwezenlijken en vervreemden en niet-residentiële ruimten verwerven, realiseren, verhuren en verkopen onder de voorwaarden vastgesteld in artikel 4.42 en 4.43 van de Vlaamse Codex Wonen van 2021 en eventueel nader geregeld door de Vlaamse Regering.
§7. Na voorafgaande goedkeuring door de Vlaamse Regering of krachtens een besluit van de Vlaamse Regering, kan de Vennootschap rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen in rechtspersonen waarvan de activiteiten in overeenstemming zijn met haar doel en voorwerp. "
C. Aanname nieuwe tekst van statuten
6. Aanname van een nieuwe tekst van statuten teneinde deze in overeenstemming te brengen met de voorstellen tot besluit in voormelde agendapunten A tot en met C (in zoverre deze aangenomen worden), met het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, de Vlaamse Codex Wonen van 2021 en de Omzendbrief van 24 april 2020 OMG/W 2020/3 betreffende de impact van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen op de sociale huisvestingsmaatschappijen, en dit met ingang op 1 juli 2023. De volledige ontwerptekst van de statuten werd als bijlage bij het oproepingsbericht bijgevoegd.
D. Naamswijzigjng
7. Wijziging van de naam van de vennootschap in "Het Vlaamse Woonanker" onder de opschortende voorwaarde van de beslissing van het bestuursorgaan van de vennootschap tot inwerkingtreding van voormelde naamswijziging, en bijgevolg overeenkomstige vervanging van artikel 1, §1 van de statuten onder opschortende voorwaarde, als volgt: "§1. Het Vlaamse Woonanker neemt de rechtsvorm van een besloten vennootschap aan. Zij is erkend als woonmaatschappij voor het werkingsgebied dat door de Vlaamse Regering wordt vastgesteld. "
8. Machtiging aan iedere bestuurder afzonderlijk handelend, met recht van indeplaatsstelling om de verwezenlijking van de opschortende voorwaarde en de statutenwijziging die hieruit voortvloeit, authentiek te laten vaststellen
E. Ontslag /Benoeming bestuurders - Vaststelling samenstelling bestuursorgaan
9. Ontslag en benoeming van bestuurders, met ingang op 1 juli 2023 - Vaststelling van de samentelling van het bestuursorgaan met Ingang op 1 juli 2023.
F. Machten
10. Volmacht voor de coördinatie van de statuten
11. Machtiging aan het bestuursorgaan tot uitvoering van de te nemen beslissingen
12. Volmacht oor de formaliteiten
Art. 1: De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering van de Gewestelijke maatschappij voor volkshuisvesting op 9 juni 2023 goed als volgt:
A. Omvorming in een besloten vennootschap
1. Aanname van de rechtsvorm van een besloten vennootschap in toepassing van artikel 41, §4 van de Wet van 23 maart 2019 tot invoering van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen en houdende diverse bepalingen, waarbij (i) het volgestorte gedeelte van het vaste gedeelte van het kapitaal en de wettelijke reserve van rechtswege worden omgevormd in een statutair onbeschikbare eigen vermogensrekening en (ii) het volgestorte gedeelte van het variabel gedeelte van het kapitaal wordt omgevormd in een beschikbare eigenvermogensrekening. Het niet gestorte gedeelte van het kapitaal worden op dezelfde wijze omgevormd in een eigen vermogensrekening "niet-opgevraagde inbrengen", en dit met ingang op 1 juli 2023.
2. Beslissing om de beschikbare eigenvermogensrekening ten belope van het historisch volgestorte gedeelte van het variabel gedeelte van het kapitaal om te boeken naar de statutair onbeschikbare eigen vermogensrekening, en dit met ingang op 1 juli 2023.
B. Wijziging van het doel en voorwerp
3. Kennisname van het verslag opgesteld door het bestuursorgaan van de Vennootschap waarbij een omstandige verantwoording van de voorgestelde wijziging van het voorwerp wordt gegeven, in toepassing van artikel 5:101 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen
4. Wijziging van het doel en voorwerp met ingang op 1 juli 2023, en bijgevolg overeenkomstige vervanging van
5. artikel 3 van de statuten, als volgt:
"§1. De Vennootschap heelt als hoofdzakelijk doel in het algemeen belang b[i te dragen aan het recht op menswaardig wonen en de uitvoering van het Vlaamse woonbeleid. De woonmaatschappijen zijn de bevoorrechte uitvoerders van de missie van het Vlaams woonbeleid inzake de realisatie van een sociaal woonaanbod.
§2. De Vennootschap heeft de volgende activiteiten als voorwerp :
1° het verbeteren van de woonvoorwaarden van de woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden, vooral de meest behoeftige onder hen, door te zorgen voor een voldoende aanbod van sociale huurwoningen of sociale koopwoningen, eventueel met inbegrip van gemeenschappelijke voorzieningen, met aandacht voor hun Integratie in de lokale woonstructuur;
2° het bijdragen tot de herwaardering van het woningbestand, door ongeschikte woningen of ongeschikte gebouwen te renoveren, te verbeteren en aan te passen of ze zo nodig te slopen en te vervangen;
3° het verwerven van gronden en panden voor de realisatie van sociale woonprojecten en het ter beschikking stellen van sociale kavels;
4° het huren of in erfpacht nemen van woningen of kamers op de private huurmarkt om kwaliteitsvolle woningen of kamers te verhuren aan woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden tegen een redelijke huurprijs en met aandacht voor het bieden van woonzekerheid;
5° het begeleiden van sociale huurders om hen vertrouwd te maken met hun rechten en plichten als huurder;
6° het verruimen van het sociaal woonaanbod door de kandidaat-verhuurders en de verhuurders te begeleiden en te ondersteunen om de woningkwaliteit te verzekeren conform de daartoe vastgestelde normen;
7° het samenwerken en overleggen met lokale besturen en woon- en welzijnsactoren, en, indien wenselijk, het nemen van initiatieven om samenwerkingsverbanden op te zetten.
§3. Een gedeelte van de sociale huurwoningen moet aangepast zijn aan de behoeften van grote gezinnen, bejaarden en personen met een handicap.
§4. De Vennootschap dient voldoende actief te zijn in de gemeenten die behoren tot haar werkingsgebied.
§5. De Vennootschap draagt in voldoende mate bij aan het bereiken van het bindend sociaal objectief van de gemeenten die behoren tot haar werkingsgebied, tenzij ze aantoont dat er externe factoren zijn die verantwoorden waarom het objectief niet wordt bereikt.
§6. De Vennootschap kan een bescheiden woonaanbod verwerven, verwezenlijken en vervreemden en niet-residentiële ruimten verwerven, realiseren, verhuren en verkopen onder de voorwaarden vastgesteld in artikel 4.42 en 4.43 van de Vlaamse Codex Wonen van 2021 en eventueel nader geregeld door de Vlaamse Regering.
§7. Na voorafgaande goedkeuring door de Vlaamse Regering of krachtens een besluit van de Vlaamse Regering, kan de Vennootschap rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen in rechtspersonen waarvan de activiteiten in overeenstemming zijn met haar doel en voorwerp. "
C. Aanname nieuwe tekst van statuten
6. Aanname van een nieuwe tekst van statuten teneinde deze in overeenstemming te brengen met de voorstellen tot besluit in voormelde agendapunten A tot en met C (in zoverre deze aangenomen worden), met het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, de Vlaamse Codex Wonen van 2021 en de Omzendbrief van 24 april 2020 OMG/W 2020/3 betreffende de impact van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen op de sociale huisvestingsmaatschappijen, en dit met ingang op 1 juli 2023. De volledige ontwerptekst van de statuten werd als bijlage bij het oproepingsbericht bijgevoegd.
D. Naamswijzigjng
7. Wijziging van de naam van de vennootschap in "Het Vlaamse Woonanker" onder de opschortende voorwaarde van de beslissing van het bestuursorgaan van de vennootschap tot inwerkingtreding van voormelde naamswijziging, en bijgevolg overeenkomstige vervanging van artikel 1, §1 van de statuten onder opschortende voorwaarde, als volgt: "§1. Het Vlaamse Woonanker neemt de rechtsvorm van een besloten vennootschap aan. Zij is erkend als woonmaatschappij voor het werkingsgebied dat door de Vlaamse Regering wordt vastgesteld. "
8. Machtiging aan iedere bestuurder afzonderlijk handelend, met recht van indeplaatsstelling om de verwezenlijking van de opschortende voorwaarde en de statutenwijziging die hieruit voortvloeit, authentiek te laten vaststellen
E. Ontslag /Benoeming bestuurders - Vaststelling samenstelling bestuursorgaan
9. Ontslag en benoeming van bestuurders, met ingang op 1 juli 2023 - Vaststelling van de samentelling van het bestuursorgaan met Ingang op 1 juli 2023.
F. Machten
10. Volmacht voor de coördinatie van de statuten
11. Machtiging aan het bestuursorgaan tot uitvoering van de te nemen beslissingen
12. Volmacht oor de formaliteiten
Art. 2: Kelly Fillet wordt als effectieve volmachtdrager - en Greet Willems, in voorkomend geval als plaatsvervangende volmachtdrager - gemandateerd om op de buitengewone algemene vergadering van de Gewestelijke maatschappij voor volkshuisvesting op 9 juni 2023 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) het stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormelde artikelen.
Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 40 en 41, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad.
Besluit gemeenteraad van 23 januari 2020 : goedkeuring dagelijks bestuur en visum.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.
Het Bestuursdecreet van 7 december 2018.
Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht.
De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen.
De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, meer bepaald artikel 85, betreffende het stopzetten of herbeginnen van de plaatsingsprocedure.
De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, meer bepaald artikel 124 § 1, 2° betreffende het gebruik maken van de onderhandelingsprocedure zonder
voorafgaande oproep tot mededinging.
Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen.
Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen.
Besluit college van 15 mei 2023 betreffende stopzetting van de plaatsingsprocedure.
De gemeenteraad verleende in zitting van 16 februari 2023 goedkeuring aan de lastvoorwaarden, de raming en de plaatsingsprocedure van de opdracht "Renovatie en herbestemming van het Kasteel van Bellinghen tot nieuw administratief centrum voor diensten van het lokaal bestuur en de politie", met name de openbare procedure.
De aankondiging van opdracht 2023-507878 werd gepubliceerd op 27 februari 2023 op nationaal niveau.
De opdracht betrof 3 percelen :
- Perceel 1 : Renovatie
- Perceel 2 : Technieken - elektriciteit
- Perceel 3 : Technieken - fluida.
De offertes dienden het bestuur ten laatste op 11 april 2023 om 12.00 uur te bereiken.
De verbintenistermijn van 180 kalenderdagen eindigt op 8 oktober 2023.
Percelen 1 en 2 werden in zitting van 15 mei 2023 door het college van burgemeester en schepenen gegund.
Voor perceel 3 werden er 2 offertes ontvangen:
- Boons, Hoge Mauw 1400 te 2370 Arendonk (599.690 euro excl. btw)
- Kerremans, Geelsebaan 21 te 2430 Laakdal (666.106 euro excl. btw).
Er werd een verslag van nazicht van de offertes opgemaakt door de ontwerper ARAT- architecten bv op 11 april 2023 waaruit blijkt dat de beide offertes voor sommige posten teveel abnormale prijzen hebben.
Bijgevolg werden geen geschikte aanvragen tot deelneming ingediend.
Rekening houdende met het voorgaande, was het aangewezen af te zien van de gunning van deze opdracht en de procedure stop te zetten.
Bij collegebeslissing van 15 mei 2023 werd beslist om de procedure stop te zetten en een nieuwe plaatsingsprocedure op te starten voor technieken - fluida.
In het kader van de opdracht “Renovatie en herbestemming van het Kasteel van Bellinghen tot nieuw administratief centrum voor diensten van het lokaal bestuur en de politie : technieken - fluida” werd een bestek met nr. 2023010 opgesteld door ARAT - architecten bv, Fraikinstraat 71 te 2200 Herentals.
Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande oproep tot mededinging in toepassing van art. 124 § 1, 2° van de wet op de overheidsopdrachten (geen geschikte offertes ingediend).
Er werden geen wezenlijke wijzigingen aangebracht tov de eerder gevoerde openbare procedure.
De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op 382.800 excl. btw.
De kredieten voor de uitgave van deze opdracht zijn voorzien in het meerjarenplan 2020-2025 onder registratiesleutel 0190-00/22101000/BESTUUR/JANB/0/IP-1 (ACT-6) van de investering.
Art. 1: De gemeenteraad gaat akkoord met de stopzetting van de plaatsingsprocedure voor Perceel 3 (Technieken : fluida).
Art. 2: De gemeenteraad keurt het bestek met nr. 2023010 en de raming voor de opdracht “Renovatie en herbestemming van het Kasteel van Bellinghen tot nieuw administratief centrum voor diensten van het lokaal bestuur en de politie : technieken - fluida”, opgesteld door ARAT - architecten bv, Fraikinstraat 71, 2200 Herentals goed. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt 382.800 euro excl. btw (btw medecontractant).
Art. 3: Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande oproep tot mededinging.
Art. 4: De kredieten voor de uitgave voor deze opdracht zijn voorzien in het meerjarenplan 2020-2025 op registratiesleutel 0190-00/22101000/BESTUUR/JANB/0/IP-1 (ACT-6) van de investering.
Art. 5: Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de verdere uitvoering van de procedure.
Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Ministerieel Besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.
De jaarrekeningen van de kerkfabrieken moeten ter advies worden voorgelegd aan de gemeenteraad.
Op 28 maart 2023 was er een overleg tussen het Centraal Kerkbestuur van Kampenhout en de gemeente over de jaarrekeningen van 2022 van de verschillende kerkfabrieken.
De jaarrekening over het boekjaar 2022 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw Kampenhout, vastgesteld door de kerkraad op 24 januari 2023 met een exploitatieoverschot van 24.743,54 euro en met een investeringsoverschot van 0,00 euro.
Het ontwerp jaarrekening 2022:
Exploitatie |
|
Ontvangsten |
+ 28.770,95 |
Uitgaven |
- 32.389,20 |
Overboekingen |
-4.000,00 |
Overschot vorig boekjaar |
+ 32.361,79 |
Exploitatie voor toelage |
= 24.743,54 |
Gemeentelijke toelage |
0,00 |
Overschot exploitatie |
= 24.743,54 |
Investeringen |
|
Ontvangsten |
0,00 |
Uitgaven |
- 4.000,00 |
Overboekingen |
4.000,00 |
Overschot investeringen |
= 0,00 |
Globaal resultaat jaarrekening 2022 |
24.743,54 |
Er werden geen opmerkingen geformuleerd door de financieel directeur.
Art. 1: De gemeenteraad verleent gunstig advies over de jaarrekening 2022 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw Kampenhout.
Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Ministerieel Besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.
De jaarrekeningen van de kerkfabrieken moeten ter advies worden voorgelegd aan de gemeenteraad.
Op 28 maart 2023 was er een overleg tussen het Centraal Kerkbestuur van Kampenhout en de gemeente over de jaarrekeningen van 2022 van de verschillende kerkfabrieken.
De jaarrekening over het boekjaar 2022 van de kerkfabriek Sint-Servatius Berg, vastgesteld door de kerkraad op 9 februari 2023 met een exploitatieoverschot van 45.575,31 euro en met een investeringsoverschot van 0,00 euro.
Het ontwerp jaarrekening 2022:
Exploitatie |
|
Ontvangsten |
+ 9.781,91 |
Uitgaven |
- 19.427,72 |
Financiering |
0,00 |
Overschot vorig boekjaar |
+ 32.510,12 |
Exploitatie voor toelage |
= 22.864,31 |
Gemeentelijke toelage |
22.711,00 |
Overschot exploitatie |
= 45.575,31 |
Investeringen |
|
Ontvangsten |
0,00 |
Uitgaven |
0,00 |
Overschot vorig boekjaar |
0,00 |
Overschot investeringen |
= 0,00 |
Globaal resultaat jaarrekening 2022 |
45.575,31 |
Er werden geen opmerkingen geformuleerd door de financieel directeur.
Art. 1: De gemeenteraad verleent gunstig advies over de jaarrekening 2022 van de kerkfabriek Sint-Servatius Berg.
Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Ministerieel Besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.
De jaarrekeningen van de kerkfabrieken moeten ter advies worden voorgelegd aan de gemeenteraad.
Op 28 maart 2023 was er een overleg tussen het Centraal Kerkbestuur van Kampenhout en de gemeente over de jaarrekeningen van 2022 van de verschillende kerkfabrieken.
De jaarrekening over het boekjaar 2022 van de kerkfabriek Sint-Antonius Buken, vastgesteld door de kerkraad op 23 februari 2023 met een exploitatieoverschot van 7.643,19 euro en met een investeringsoverschot van 0,00 euro.
Het ontwerp jaarrekening 2022:
Exploitatie |
|
Ontvangsten |
+ 4.971,23 |
Uitgaven |
- 19.832,59 |
Financiering |
0 |
Overschot vorig boekjaar |
+ 7.132,31 |
Exploitatie voor toelage |
= - 7.729,05 |
Gemeentelijke toelage |
15.372,24 |
Overschot exploitatie |
= 7.643,19 |
Investeringen |
|
Ontvangsten |
0,00 |
Uitgaven |
- 1.500,00 |
Overschot vorig boekjaar |
1.500,00 |
Overschot investeringen |
= 0,00 |
Globaal resultaat jaarrekening 2022 |
7.643,19 |
Er werden geen opmerkingen geformuleerd door de financieel directeur.
Art. 1: De gemeenteraad verleent gunstig advies over de jaarrekening 2022 van de kerkfabriek Sint-Antonius Buken.
Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Ministerieel Besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.
De jaarrekeningen van de kerkfabrieken moeten ter advies worden voorgelegd aan de gemeenteraad.
Op 28 maart 2023 was er een overleg tussen het Centraal Kerkbestuur van Kampenhout en de gemeente over de jaarrekeningen van 2022 van de verschillende kerkfabrieken.
De jaarrekening over het boekjaar 2022 van de kerkfabriek Sint-Stefaan Nederokkerzeel, vastgesteld door de kerkraad op 9 februari 2023 met een exploitatieoverschot van 26.891,56 euro en met een investeringsoverschot van 0,00 euro.
Het ontwerp jaarrekening 2022:
Exploitatie |
|
Ontvangsten |
+ 35.314,31 |
Uitgaven |
- 39.219,00 |
Financiering |
0,00 |
Overschot vorig boekjaar |
+ 30.796,25 |
Exploitatie voor toelage |
= 26.891,56 |
Gemeentelijke toelage |
0,00 |
Overschot exploitatie |
= 26.891,56 |
Investeringen |
|
Ontvangsten |
0,00 |
Uitgaven |
0,00 |
Overschot vorig boekjaar |
0,00 |
Overschot investeringen |
= 0,00 |
Globaal resultaat jaarrekening 2022 |
26.891,56 |
Er werden geen opmerkingen geformuleerd door de financieel directeur.
Art. 1: De gemeenteraad verleent gunstig advies over de jaarrekening 2022 van de kerkfabriek Sint-Stefaan Nederokkerzeel.
Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Ministerieel Besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.
De jaarrekeningen van de kerkfabrieken moeten ter advies worden voorgelegd aan de gemeenteraad.
Op 28 maart 2023 was er een overleg tussen het Centraal Kerkbestuur van Kampenhout en de gemeente over de jaarrekeningen van 2022 van de verschillende kerkfabrieken.
De jaarrekening over het boekjaar 2022 van de kerkfabriek Sint-Jozef Relst, vastgesteld door de kerkraad op 26 februari 2023 met een exploitatieoverschot van 5.248,23 euro en met een investeringsoverschot van 0,00 euro.
Het ontwerp jaarrekening 2022:
Exploitatie |
|
Ontvangsten |
+ 7.231,04 |
Uitgaven |
- 24.852,33 |
Financiering |
0,00 |
Overschot vorig boekjaar |
+ 7.143,86 |
Exploitatie voor toelage |
= - 10.477,43 |
Gemeentelijke toelage |
15.725,66 |
Overschot exploitatie |
= 5.248,23 |
Investeringen |
|
Ontvangsten |
1.231,72 |
Uitgaven |
0,00 |
Tekort vorig boekjaar |
- 1.231,72 |
Overschot investeringen |
= 0,00 |
Globaal resultaat jaarrekening 2022 |
5.248,23 |
Er werden geen opmerkingen geformuleerd door de financieel directeur.
Art. 1: De gemeenteraad verleent gunstig advies over de jaarrekening 2022 van de kerkfabriek Sint-Jozef Relst.
Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 40 en 41 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van de bestuurshandelingen.
De Wet van 16 maart 1968 betreffende de politie over het wegverkeer (de Wegverkeerswet), meer in het bijzonder artikel 29quater.
Het decreet van 9 oktober 2020 houdende diverse bepalingen over het gemeenschappelijk vervoer, het algemeen mobiliteitsbeleid, de weginfrastructuur en het wegenbeleid, en de waterinfrastructuur en het waterbeleid, meer in het bijzonder artikel 6.
Sinds 1 februari 2021 met de inwerkingtreding van artikel 29 quater van de wet van 16 maart 1968 betreffende de politie over het wegverkeer, heeft het lokaal bestuur de mogelijkheid om de beperkte snelheidsovertredingen op de plaatsen waar de snelheid is gelimiteerd tot 30 of 50 km per uur via de gemeentelijke administratieve sancties te bestraffen.
Wanneer deze overtredingen voldoen aan de voorwaarden om via de gemeentelijke administratieve sancties te worden bestraft, heeft dit de depenalisering ervan tot gevolg.
Het lokaal bestuur is vragende partij om meer beschikkingsrecht te verwerven over verkeersboetes die worden uitgeschreven op hun grondgebied en opteert daarom om de beperkte snelheidsovertredingen, op de plaatsen waar de snelheid is gelimiteerd tot 30 of 50 km per uur, via de gemeentelijke administratieve sancties te bestraffen.
Het lokaal bestuur zet hierdoor in op meer autonomie en een verhoging van de verkeersveiligheid.
Door de depenalisering zal de gemeente zelf de GAS-boetes innen. De inkomsten die hiermee gegeneerd worden, zullen worden aangewend om te investeren in verkeersveiligheidsprojecten en verkeersinfrastructuur.
De invoering van het politiereglement voor GAS 5 is een intergemeentelijk project. Ook in Kampenhout en Steenokkerzeel zal dit politiereglement van kracht gaan op 1 september 2023.
Op 21 maart 2023 werden alle gemeenteraadsleden van de drie gemeenten van onze politiezone KASTZE uitgenodigd in de Melkerij voor een toelichting van het GAS 5 project.
De kredieten voor de uitgaven en ontvangsten zijn op dit ogenblik nog niet voorzien in het meerjarenplan 2020-2025. De nodige registratiesleutels en acties in kader van verkeersveiligheid zullen voorzien worden bij de eerstvolgende aanpassing van het meerjarenplan.
Haviland vraagt per dossier een forfaitair tarief van 24 euro per dossier.
Art. 1. De gemeenteraad keurt het politiereglement betreffende de beperkte snelheidsovertredingen (GAS 5), zoals opgenomen in bijlage, goed.
Art. 2. De gemeenteraad verbindt zich er toe de kredieten voor uitgaven en ontvangsten in kader van GAS 5 te voorzien in het meerjarenplan 2020-2025 bij een eerstvolgende aanpassing.
Art. 3. Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan de korpschef van de politiezone KASTZE, de sanctionerend ambtenaar van Haviland, de griffie van de politierechtbank te Vilvoorde en de procureur des Konings van Halle - Vilvoorde.
Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, en latere wijzigingen, artikel 40 en 41 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van de bestuurshandelingen.
De wet van 16 maart 1968 betreffende de politie over het wegverkeer (de Wegverkeerswet), meer in het bijzonder artikel 29quater.
Het decreet van 9 oktober 2020 houdende diverse bepalingen over het gemeenschappelijk vervoer, het algemeen mobiliteitsbeleid, de weginfrastructuur en het wegenbeleid, en de waterinfrastructuur en het waterbeleid, meer in het bijzonder artikel 6.
Het koninklijk besluit van 21 december 2013 tot vaststelling van de kwalificatie- en onafhankelijkheidsvoorwaarden van de ambtenaar belast met de oplegging van de administratieve geldboete en tot inning van de boetes in uitvoering van de wet betreffende de gemeentelijke administratieve sancties.
De thans van kracht zijnde statuten van Haviland zoals gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad op 9 juli 2021.
De gemeenteraad dient een sanctionerend ambtenaar aan te stellen voor inbreuken op het politiereglement voor beperkte snelheidsovertredingen.
Overeenkomstig artikel 4 van haar statuten heeft Haviland tot doel haar deelnemers bij te staan bij de uitvoering van hun taken door het verlenen van ondersteunende diensten, door de samenwerking tussen de gemeenten te bevorderen en door de ontwikkelingsinitiatieven in het belang van de groep van de aangesloten gemeenten en de regio ervan te nemen en/of te bestendigen binnen bepaalde beleidsdomeinen, waaronder de gemeentelijke administratieve sancties, dat deze dienstverlening volgens artikel 5 van deze statuten onder meer de vorm kan aannemen van diensten voor één of meer deelnemers waarvoor exclusiviteit verleend wordt en dit op basis van een kosten- en expertisedelend principe.
Haviland heeft, conform hogervermelde statuten, de mogelijkheid om diensten te leveren in het belang van de aangesloten gemeenten en het feit dat de aanduiding van een intergemeentelijk sanctionerend ambtenaar ontegensprekelijk als een dergelijke dienst dient beschouwd te worden.
De gemeente kan kiezen om voor de betrokken diensten een beroep te doen op Haviland, gedurende de looptijd van de overeenkomst.
Voor de uitvoering van deze exclusieve taken zal worden gewerkt overeenkomstig de in bijlage toegevoegde overeenkomst.
Deze overeenkomst wordt gesloten voor onbepaalde duur.
Binnen de gemeentelijke administratie is onvoldoende capaciteit om op te treden als sanctionerend ambtenaar. Na een vergelijkende studie werd gekozen voor Haviland als externe partner voor het leveren van de dienst van sanctionerend ambtenaar. De sanctionerend ambtenaren van Haviland beschikken over de nodige juridische expertise en kunnen de continuïteit waarborgen. Door de samenwerking met Haviland zal geen enkele gemeentelijke dienst belast worden met taken van de sanctionering en opvolging van de dossiers.
Haviland vraagt per dossier een forfaitair tarief van € 24 per dossier. De kredieten voor de uitgave zijn op dit ogenblik nog niet voorzien in het meerjarenplan 2020-2025. De nodige registratiesleutels zullen voorzien worden bij de eerstvolgende aanpassing van het meerjarenplan.
Art. 1. De gemeenteraad keurt de overeenkomst met Haviland, zoals gevoegd in bijlage, aangaande de aanstelling van een sanctionerend ambtenaar voor GAS 5 goed. De volgende diensten worden in exclusiviteit toegekend aan de dienstverlenende vereniging Haviland, en dit voor onbepaalde duur met ingang van 1 september 2023: aanstelling sanctionerend ambtenaar voor GAS 5.
Art. 2. An Van den Stockt, Nikita Vanschaemelhout en Jasmine De Wachter worden aangesteld als sanctionerend ambtenaren voor de gemeente Kampenhout voor wat betreft de sanctionering van GAS 5.
Art. 3. De gemeenteraad verbindt zich er toe de kredieten voor de uitgave te voorzien in het meerjarenplan 2020-2025 bij de eerstvolgende aanpassing.
Art. 4. Een afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de toezichthoudende overheid, de provinciegouverneur, de sanctionerend ambtenaren van Haviland, de korpschef van de politiezone KASTZE, de procureur des konings van Halle-Vilvoorde en de griffiers van de rechtbank van eerste aanleg en van de politierechtbank.
Namens Gemeenteraad,
Terry Horckmans
algemeen directeur
Kris Leaerts
burgemeester