Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, art. 2.
Lokaal Energie- en Klimaatpact van de Vlaamse Regering en de Vlaamse steden en gemeenten van 4 juni 2021 aangaande het verbintenissen engagement inzake de algemenen engagementen en de vier werven behoudend 16 specifieke doelstellingen.
Kampenhout ondertekende het Lokaal Energie en Klimaatpact 1.0 (LEKP 1.0) en 2.0 (LEKP 2.0), de voortgang moet jaarlijks voor 1 maart gerapporteerd worden aan de gemeenteraad. Hiervoor wordt voor elke gemeente een rapport opgemaakt door het Agentschap Binnenlands Bestuur. Het rapport bevindt zich in bijlage. De algemene doelstellingen staan in het grijs aangeduid in de tabellen. De belangrijkste lijnen voor de gemeente Kampenhout zijn wit.
In bijlage ook een analyse van de voortgang met focus op de doelstellingen van LEKP 2.0.
Groen: punten waarvoor de doelstelling bereikt is (Klimaatactieplan ondertekend)
Oranje: punten waar al enige voortgang is geboekt, maar waar de voortgang niet op schema ligt om de doelstelling te kunnen bereiken (bomen, hagen en geveltuinbeplanting, laadpunten, ontharding, hemelwateropvang en verLEdlichting). Daarvoor dienen extra inspanningen geleverd te worden.
Rood zijn punten waar nog niets rond is gebeurd: natuurgroenperken, collectieve renovaties, klimaattafels, coöperatieve hernieuwbare projecten, autodeelsystemen, opmaak warmtebeleidsplan en opmaak sloopbeleidplan.
Voor de witte punten zijn nog geen gegevens opgenomen in het rapport.(fietspaden - werd nagevraagd bij de dienst infrastructuur, energiebesparing lokaal patrimonium, reductie CO2-uitstoot lokaal patrimonium, geen heffing op hernieuwbare energie, lokaal warmte- en sloopbeleid.
Art. 1: De gemeenteraad neemt kennis van het rapport i.v.m. de voortgang van het Lokaal Energie en Klimaatpact.