De voorzitter opent de zitting op 20/06/2024 om 19:27.
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de notulen van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 16 mei 2024 goed.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen in het bijzonder artikel 74.
De notulen van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 16 mei 2024 worden ter goedkeuring voorgelegd.
Art. 1: De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de notulen van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 16 mei 2024 goed.
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de de agenda goed en bepaalt het mandaat van de vertegenwoordigers voor de algemene vergadering van OFP Prolocus op 21 juni 2024.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen.
De statuten van OFP (Organisme voor de financiering van pensioenen) Prolocus.
Het lokaal bestuur is toegetreden tot OFP Prolocus.
OFP Prolocus is niet onderworpen aan het decreet lokaal bestuur.
Het vast bureau wenst de agenda van de algemene vergadering te laten goedkeuren door de gemeenteraad alsook de bepaling van het mandaat van de vertegenwoordiger.
Het besluit van de raad voor maatschappelijk welzijn van 29 april 2022 houdende aanstelling van Daisy Vannuffelen als effectief vertegenwoordiger en Annik Berghmans als plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen van OFP Prolocus.
Op 31 mei 2024 ontvingen wij een uitnodiging van OFP Prolocus met de agenda en de bijhorende stukken voor de algemene vergadering op 21 juni 2024 om 14 uur in het provinciehuis, Charles de Kerchovelaan 189, te Gent.
Agendapunten:
1) Plenaire algemene vergadering
1. Verwelkoming door de voorzitter
2. Goedkeuring verslag vorige algemene vergadering 23 juni 2023
3. Aanstelling nieuwe bestuurders
4. Heraanstelling erkende commissaris
5. Kennisname jaarverslag
6. Jaarlijks verslag erkende commissaris
2) Deelvergadering Afzonderlijk Vermogen Groep Provant
1. Goedkeuring sleuteldocumenten fonds: SIP en financieringsplan "Afzonderlijk Vermogen Groep Provant"
2. Jaarafsluiting 2023 "Afzonderlijk Vermogen Groep Provant": goedkeuring jaarrekening
3) Deelvergadering Afzonderlijk Vermogen Groep VVSG
1. Goedkeuring sleuteldocumenten fonds: "Afzonderlijk Vermogen Groep VVSG"
2. Jaarafsluiting 2023 "Afzonderlijk Vermogen Groep VVSG": goedkeuring jaarrekening
4) Plenaire algemene vergadering
Art. 1: De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de de agenda voor de algemene vergadering van OFP Prolocus op 21 juni 2024 goed als volgt:
1) Plenaire algemene vergadering
1. Verwelkoming door de voorzitter
2. Goedkeuring verslag vorige algemene vergadering 23 juni 2023
3. Aanstelling nieuwe bestuurders
4. Heraanstelling erkende commissaris
5. Kennisname jaarverslag
6. Jaarlijks verslag erkende commissaris
2) Deelvergadering Afzonderlijk Vermogen Groep Provant
1. Goedkeuring sleuteldocumenten fonds: SIP en financieringsplan "Afzonderlijk Vermogen Groep Provant"
2. Jaarafsluiting 2023 "Afzonderlijk Vermogen Groep Provant": goedkeuring jaarrekening
3) Deelvergadering Afzonderlijk Vermogen Groep VVSG
1. Goedkeuring sleuteldocumenten fonds: "Afzonderlijk Vermogen Groep VVSG"
2. Jaarafsluiting 2023 "Afzonderlijk Vermogen Groep VVSG": goedkeuring jaarrekening
4) Plenaire algemene vergadering
Art. 2: Daisy Vannuffelen wordt als effectieve vertegenwoordiger – en Annik Berghmans, in voorkomende geval als plaatsvervanger- gemandateerd om voor de algemene vergadering op 21 juni 2024 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) het stemgedrag af te stemmen op de beslissing genomen in de raad voor maatschappelijk welzijn van heden inzake voormelde artikel.
De raad voor maatschappelijk welzijn bekrachtigt het besluit van het vast bureau van 3 juni 2024 houdende de bepaling van het mandaat van Cedric Hoste - en in voorkomend geval Nils Stuyckens als plaatsvervanger - voor de algemene vergadering van EthiasCo op 13 juni 2024.
EthiasCo cvba is als coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid niet onderworpen aan het decreet lokaal bestuur.
De statuten van EthiasCo van 25 oktober 2023.
De raad voor maatschappelijk welzijn duidde op 23 mei 2019 Cedric Hoste aan als effectief vertegenwoordiger en Nils Stuyckens als plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de algemene vergadering.
De raad voor maatschappelijk welzijn keurde de agenda voor de algemene vergadering van EthiasCo goed tijdens de zitting van 16 mei 2024.
Het besluit van het vast bureau van 3 juni 2024 houdende de bepaling van het mandaat van de vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van EthiasCo.
De gemeente Kampenhout is aangesloten bij EthiasCo cvba.
Door het ontbreken van de voorbereidende documenten tijdens de raad voor maatschappelijk welzijn van 16 mei 2024 kon het mandaat voor de vertegenwoordig nog niet bepaald worden.
Gezien deze algemene vergadering plaatsvond voor deze raad voor maatschappelijk welzijn, bepaalde het vast bureau in zitting van 3 juni 2024 het mandaat.
Het vast bureau wenst de bepaling van het mandaat van de vertegenwoordiger te laten bekrachtigen door de raad voor maatschappelijk welzijn.
Art. 1: De raad voor maatschappelijk welzijn bekrachtigt het besluit van het vast bureau van 3 juni 2024 houdende de bepaling van het mandaat van Cedric Hoste - en in voorkomend geval Nils Stuyckens als plaatsvervanger - voor de algemene vergadering van EthiasCo op 13 juni 2024.
De raad voor maatschappelijk welzijn stelt de jaarrekening 2023 van het OCMW Kampenhout vast.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, §2, 3° en artikel 260.
Het besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2018 over de beleids- en beheerscyclus van de lokale en provinciale besturen.
Het ministerieel besluit van 26 juni 2018 tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningenstelsels en de digitale rapportering van de beleids- en beheerscyclus van de lokale en provinciale besturen.
Nadat de rekeningen van de boekhouding in overeenstemming zijn gebracht met de gegevens van de inventaris van al de bezittingen, rechten, vorderingen, schulden en verplichtingen, van welke aard ook, van de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, worden ze samengevat opgenomen in het ontwerp van de jaarrekening.
De jaarrekening 2023 van het lokaal bestuur Kampenhout is opgemaakt volgens de vormelijke vereisten omschreven in het besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2018 betreffende de beleids- en beheerscyclus van de lokale en provinciale besturen.
De jaarrekening 2023 bestaat uit volgende delen:
De jaarrekening wordt vastgesteld voor 30 juni van het boekjaar dat volgt op het boekjaar waarop de rekening betrekking heeft.
De gemeente en het OCMW hebben een geïntegreerde jaarrekening, maar hebben hun eigen bevoegdheden voor de vaststelling ervan. Zowel de gemeenteraad als de raad voor maatschappelijk welzijn moet eerst zijn eigen deel van de jaarrekening vaststellen. Daarna kan de gemeenteraad het deel van de jaarrekening dat de raad voor maatschappelijk welzijn heeft vastgesteld, goedkeuren, waardoor de jaarrekening definitief is vastgesteld.
De jaarrekening 2023 van de gemeente en het OCMW eindigt met een negatief budgettair resultaat van het boekjaar ten bedrage van 973.796 euro.
Zodoende wordt het beschikbaar budgettair resultaat 11.399.191 euro en de autofinancieringsmarge 4.794.610 euro.
Art. 1: De raad voor maatschappelijk welzijn stelt zijn deel van de jaarrekening 2023 vast.
De raad voor maatschappelijk welzijn gaat akkoord met de samenwerkingsovereenkomst en het protocol voor gegevensdeling met het agentschap Opgroeien regie.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, art. 84.
Decreet houdende de organisatie van preventieve gezinsondersteuning van 29 november 2013, art. 12.
Besluit van de Vlaamse Regering van 28 maart 20214 tot uitvoering van het decreet van 29 november 2013 houdende de organisatie van preventieve gezinsondersteuning, art. 8.
Besluit gemeenteraad van 21 december 2023 over aanpassing 6 van het meerjarenplan 2020-2026.
Besluit raad voor maatschappelijk welzijn van 21 december 2023 over de vaststelling van aanpassing 6 van het meerjarenplan 2020-2026 voor het deel OCMW.
Besluit vast bureau van 3 juni 2024 over het ontwerp voor samenwerkingsovereenkomst en protocol dataverwerking tussen Opgroeien regie (team Kind en Gezin Vilvoorde) en OCMW Kampenhout.
Het lokaal bestuur wenst een 'Huis van het Kind' op te richten. In een 'Huis van het Kind' werken organisaties samen om (aanstaande) ouders, gezinnen, kinderen en jongeren zo dicht mogelijk bij hun leefwereld te ondersteunen bij het opgroeien en opvoeden.
Een van de organisaties waarmee een samenwerking moet worden aangegaan is het agentschap Opgroeien regie dat handelt in naam van het lokaal team Kind en Gezin Vilvoorde. Opgroeien is een intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid van de Vlaamse overheid. Het behoort tot het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en bundelt de krachten van Kind en Gezin, Jongerenwelzijn en een deel van het aanbod van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).
Door het aangaan van deze samenwerkingsovereenkomst kunnen de medewerkers van het lokaal team Kind en Gezin Vilvoorde, die werkzaam zijn binnen onze gemeente, cliënten gericht doorverwijzen naar bv. het Huis van het Kind en/of de sociale dienst van het lokaal bestuur Kampenhout. De medewerkers van het team sociale zaken van het lokaal bestuur kunnen eveneens beroep doen op de expertise van het lokaal team Kind en Gezin Vilvoorde inzake preventieve gezinsondersteuning.
Deze samenwerking kadert zo in het meerjarenplan 2020-2026 (aanpassing 6) van het lokaal bestuur:
Art. 1: De raad voor maatschappelijk welzijn gaat akkoord met de samenwerkingsovereenkomst en het protocol voor gegevensdeling met het agentschap Opgroeien regie.
Art. 2: De samenwerkingsovereenkomst en het protocol, beiden in bijlage, maken integraal deel uit van dit besluit.
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt een tijdelijke korting op de dagprijs van woonzorgcentrum Molenstee van 8,04 euro goed. Dit uitsluitend voor Kampenhoutenaren die in de procedure van stapsgewijze dagprijsverhoging zitten na ingebruikname van een nieuwe kamer op 24 januari 2023 en dit voor een periode van 25 juli 2024 tot en met 24 januari 2025.
Woonzorgdecreet van 15 februari 2019.
Besluit van het vast bureau van 22 januari 2024 over de aanpassing van de korting voor bewoners in woonzorgcentrum Molenstee die inwoner zijn van Kampenhout.
Bekrachtiging van het besluit van het vast bureau van 22 januari 2024 over de aanpassing van de korting voor bewoners in woonzorgcentrum Molenstee die inwoner zijn van Kampenhout door de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 februari 2024.
Besluit van het vast bureau van 3 juni 2024 over de aanpassing van de korting voor bewoners in woonzorgcentrum Molenstee die inwoner zijn van Kampenhout.
Deze beslissing bouwt voort op een besluit van het vast bureau van 22 januari 2024 (bekrachtigd door de raad voor maatschappelijk welzijn op 22 februari 2024) en 3 juni 2024 waarin de korting voor bewoners van woonzorgcentrum Molenstee die inwoner zijn van Kampenhout, en in de procedure van stapsgewijze dagprijsverhoging zitten, aangepast werd.
De volgende periode van de dagprijsaanpassing start op 25 juli 2024. De korting, om het evenwicht voor iedereen te bewaren, moet voor deze groep bewoners nu aangepast worden van 3,04 euro per dag naar 8,04 euro per dag. Deze korting zal opnieuw voor zes maanden van toepassing zijn.
Op deze manier blijft de dagprijs voor alle bewoners van woonzorgcentrum Molenstee die inwoners van Kampenhout zijn, dezelfde, namelijk: 66,17 euro per dag.
Deze tijdelijke korting vervalt bij het verstrijken van deze prijsaanpassingsperiode van zes maanden op 25 januari 2025.
Nadien stijgt de bruto dagprijs nog met 1,30 euro en komt iedereen op hetzelfde brutoniveau (81,54 euro). De korting wordt op dat moment dan ook voor iedere Kampenhoutenaar dezelfde: 9,30 euro per dag.
Art. 1: De raad voor maatschappelijk welzijn keurt een tijdelijke korting op de dagprijs van woonzorgcentrum Molenstee van 8,04 euro goed. Dit uitsluitend voor Kampenhoutenaren die in de procedure van stapsgewijze dagprijsverhoging zitten na ingebruikname van een nieuwe kamer op 24 januari 2023 en dit voor een periode van 25 juli 2024 tot en met 24 januari 2025.
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de dading met bv Geuvers in het kader van de betaling van hun rechtstreekse vorderingen goed.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, inzonderheid artikel 77, betreffende de bevoegdheden van de raad voor maatschappelijk welzijn.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikels 326 tot en met 335 betreffende het bestuurlijk toezicht.
Wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.
Bestuursdecreet van 7 december 2018.
Wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen.
Wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, inzonderheid artikel 38, § 1, 2° (onregelmatige of onaanvaardbare inschrijvingen in het kader van een openbare of niet-openbare procedure).
KB van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen.
KB van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen.
Beslissing raad voor maatschappelijk welzijn van 21 februari 2017 met betrekking tot renovatie en uitbreiding woonzorgcentrum Molenstee - stopzetting gunningsprocedure.
Beslissing raad voor maatschappelijk welzijn van 21 februari 2017 met betrekking tot renovatie en uitbreiding woonzorgcentrum Molenstee - onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking.
Beslissing raad voor maatschappelijk welzijn 19 september 2017 met betrekking tot renovatie en uitbreiding woonzorgcentrum Molenstee - toewijzing.
Beslissing raad voor maatschappelijk welzijn 22 februari 2024 met betrekking tot de dading met T.H.V. De Coninck-Vandersmissen en overeenkomst met nv Vandersmissen 'renovatie wzc Molenstee - perceel 1: ruwbouw, technieken, afwerking en omgevingsaanleg' - fase 5.
De nieuwbouw en renovatiewerken aan woonzorgcentrum Molenstee lagen geruime tijd stil. De uitvoerende partner van de tijdelijke handelsvereniging (T.H.V.) De Coninck-Vandersmissen, met name nv De Coninck ging in faling.
Om de werken weer vlot te krijgen ging voor OCMW Kampenhout Sofie Logie, advocate bij Publius advocaten, in onderhandeling met de curatoren van het faillissement en met nv Vandersmissen, de tweede partner in de T.H.V.
Dit leidde uiteindelijk tot een dading met de T.H.V. enerzijds en een overeenkomst met de nv Vandersmissen anderzijds. Deze laatste zet de werken verder.
In uitvoering van deze dading en in het kader van de betaling van de lopende rechtstreekse vorderingen kreeg onze advocate de opdracht een dading op te stellen voor bv Geuvers die een rechtstreekse vordering (of vorderingen) instelde.
De dading, goedgekeurd door betrokken partijen, ligt nu voor ter goedkeuring door de raad maatschappelijk welzijn.
Het krediet voor de uitbetaling van de rechtstreekse vorderingen is voorzien in het meerjarenplan op registratiesleutel 2024/GBB/0953-00/22100007/OCMW/VB/IP-2.
Art. 1: De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de dading met bv Geuvers in het kader van de betaling van hun rechtstreekse vorderingen goed.
Art. 2: De dading in bijlage maakt integraal deel uit van dit besluit.
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de dading met nv Corbeels in het kader van de betaling van hun rechtstreekse vorderingen goed.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, inzonderheid artikel 77, betreffende de bevoegdheden van de raad voor maatschappelijk welzijn.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikels 326 tot en met 335 betreffende het bestuurlijk toezicht.
Wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.
Bestuursdecreet van 7 december 2018.
Wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen.
Wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, inzonderheid artikel 38, § 1, 2° (onregelmatige of onaanvaardbare inschrijvingen in het kader van een openbare of niet-openbare procedure).
KB van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen.
KB van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen.
Beslissing raad voor maatschappelijk welzijn van 21 februari 2017 met betrekking tot renovatie en uitbreiding woonzorgcentrum Molenstee - stopzetting gunningsprocedure.
Beslissing raad voor maatschappelijk welzijn van 21 februari 2017 met betrekking tot renovatie en uitbreiding woonzorgcentrum Molenstee - onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking.
Beslissing raad voor maatschappelijk welzijn 19 september 2017 met betrekking tot renovatie en uitbreiding woonzorgcentrum Molenstee - toewijzing.
Beslissing raad voor maatschappelijk welzijn 22 februari 2024 met betrekking tot de dading met T.H.V. De Coninck-Vandersmissen en overeenkomst met nv Vandersmissen 'renovatie wzc Molenstee - perceel 1: ruwbouw, technieken, afwerking en omgevingsaanleg' - fase 5.
De nieuwbouw en renovatiewerken aan woonzorgcentrum Molenstee lagen geruime tijd stil. De uitvoerende partner van de T.H.V. De Coninck-Vandersmissen, met name nv De Coninck ging in faling.
Om de werken weer vlot te krijgen ging voor OCMW Kampenhout Sofie Logie, advocate bij Publius advocaten, in onderhandeling met de curatoren van het faillissement en met nv Vandersmissen, de tweede partner in de T.H.V.
Dit leidde uiteindelijk tot een dading met de T.H.V. enerzijds en een overeenkomst met de nv Vandersmissen anderzijds. Deze laatste zet de werken verder.
In uitvoering van deze dading en in het kader van de betaling van de lopende rechtstreekse vorderingen kreeg onze advocate de opdracht een dading op te stellen voor nv Corbeels die een rechtstreekse vordering (of vorderingen) instelden.
De dading, goedgekeurd door betrokken partijen, ligt nu voor ter goedkeuring door het lokaal bestuur en zijn als bijlage te vinden.
Het krediet voor de uitbetaling van de rechtstreekse vorderingen is voorzien in het meerjarenplan op registratiesleutel 2024/GBB/0953-00/22100007/OCMW/VB/IP-2.
Art. 1: De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de dading met nv Corbeels in het kader van de betaling van hun rechtstreekse vorderingen goed.
Art. 2: De dading in bijlage maakt integraal deel uit van dit besluit.
De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van het jaarverslag 2023 betreffende informatieveiligheid voor lokaal bestuur Kampenhout.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, art. 40.
Verordening (EU) 2016/679 van het Europees parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG (algemene verordening gegevensbescherming).
Wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens.
Decreet van 8 juni 2018 betreffende de aanpassing van de decreten aan de verordening (EU) 1016/679.
Informatiebeveiliging is niet alleen van belang om te voldoen aan de eisen van de geldende wetgeving, maar bovendien is het een belangrijke randvoorwaarde voor het functioneren van lokale overheden. Het kunnen beschikken over juiste en actuele informatie is een belangrijke voorwaarde voor de goede uitvoering van doelstellingen en taken. Om informatieveiligheid op orde te brengen, zijn er normen (ISO27k) ontwikkeld waaraan moet worden voldaan om de basisprincipes (beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit) te implementeren.
In het verslag als bijlage beschrijven we voor elk onderdeel welke acties werden ondernomen, resultaten werden behaald… zoals ook opgenomen in de door de overheid (Gegevensbeschermingsautoriteit, Vlaamse Toezichtcommissie, Kruispuntbank Sociale Zekerheid, …) gepubliceerde richtsnoeren/minimale normen. Op 25 mei 2018 is de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht gegaan en zijn de verplichtingen ook opgenomen binnen dezelfde opdracht. Het nieuw decreet van 8 juni 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens, bepaalt dat de verplichtingen opgevolgd worden door de functionaris voor gegevensbescherming. De functie veiligheidsconsulent werd vervangen door DPO / Functionaris Gegevensbescherming en deze vervult nu zowel de verplichtingen qua informatieveiligheid als privacy van de burger voor het lokale bestuur.
Lokaal bestuur Kampenhout is verplicht om jaarlijks een schriftelijk verslag van alle uitgevoerde en nog uit te voeren zaken, adviezen en analyses betreffende informatieveiligheid voor te leggen aan het vast bureau en aan de raad voor maatschappelijk welzijn. Dit jaarverslag kadert binnen de wettelijke opdracht van de functionaris voor gegevensbescherming (FG of DPO) en betreft de actuele stand van zaken m.b.t. de informatieveiligheid.
Art. 1: De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van het jaarverslag 2023 betreffende informatieveiligheid voor lokaal bestuur Kampenhout.
De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van het geactualiseerd informatieveiligheidsplan van lokaal bestuur Kampenhout voor de periode van 2024-2026.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, art. 56.
Verordening (EU) 2016/679 van het Europees parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG (algemene verordening gegevensbescherming).
Wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens.
Decreet van 8 juni 2018 betreffende de aanpassing van de decreten aan de verordening (EU) 1016/679.
Het lokaal bestuur is wettelijk verplicht om een informatieveiligheidsbeleid te voeren. Informatieveiligheid betreft de bescherming van informatie en informatiesystemen tegen ongeautoriseerde toegang, gebruik, bekendmaking, wijziging of vernietiging met het oog op het verzekeren van vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie.
Om een goed informatiebeveiligingsbeleid te kunnen uitbouwen, is het nuttig om eerst zicht te hebben op de risico’s waar het bestuur mee geconfronteerd wordt en op de al bestaande beheersmaatregelen. Een aantal keer per jaar komt de informatieveiligheidscel samen om de prioriteiten en taken omtrent informatieveiligheid te bespreken en op te volgen. Er werd door de informatieveiligheidscel, een nieuw, geactualiseerd ontwerp van het informatieveiligheidsplan 2024-2026 opgemaakt.
Dit plan wordt jaarlijks voorgelegd aan het vast bureau en de raad voor maatschappelijk welzijn.
Art. 1: De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van het geactualiseerd informatieveiligheidsplan van lokaal bestuur Kampenhout voor de periode van 2024-2026.
De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van het jaarrapport organisatiebeheersing van 2023.
Decreet lokaal bestuur, artikels 217 tot en met 219.
Decreet lokaal bestuur, artikel 219, tweede lid.
De algemeen directeur rapporteert jaarlijks aan het vast bureau en de raad voor maatschappelijk welzijn over de organisatiebeheersing.
Art. 1: De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van het jaarrapport organisatiebeheersing van 2023.
De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van het jaarverslag van klachtenbehandeling van 2023.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, art. 302 en 303 bepalen dat de raad voor maatschappelijk welzijn bij reglement een systeem van klachtenbehandeling organiseert, op het ambtelijke niveau van het lokaal bestuur en maximaal onafhankelijk van de diensten waarop de klachten betrekking hebben;
In uitvoering van deze decretale bepalingen, heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Kampenhout op 23 juni 2022 een reglement voor klachtenbehandeling vastgesteld, met de bijhorende klachtenprocedure en klachtenformulier.
De algemeen directeur rapporteert jaarlijks aan het vast bureau en de raad voor maatschappelijk welzijn over de geregistreerde klachten.
Art. 1: De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van het jaarverslag van klachtenbehandeling van 2023.
De voorzitter sluit de zitting op 20/06/2024 om 19:46.
Namens Raad voor maatschappelijk welzijn,
Terry Horckmans
algemeen directeur
Kris Leaerts
burgemeester