De voorzitter opent de zitting op 19/12/2024 om 21:11.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen in het bijzonder artikel 32.
Goedkeuring van de notulen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van 2 december 2024.
Art. 1: De gemeenteraad keurt de notulen van de installatievergadering van de gemeenteraad van 2 december 2024 goed.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 in het bijzonder de artikelen 40 en 41 over de bevoegdheid van de gemeenteraad.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 in het bijzonder de artikelen 6, 8, 9, 10, 11, 43, 44 en 58 over de organisatie van de gemeenteraad.
Elke fractie kiest een fractieleider uit haar leden en deelt op de raadsvergadering mee wie de fractieleider is.
Een fractie kan op elk moment een nieuwe fractieleider kiezen.
De fractieleider fungeert als aanspreekpunt voor de gemeenteraadsvoorzitter, de algemeen directeur, de burgemeester en het college van burgemeester en schepenen.
Wanneer de fractieleider afwezig is, wordt deze functie waargenomen door een ander lid van de fractie, zijnde in afnemende volgorde van de naamstemmen die elk lid behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen, tenzij de fractieleider zelf zijn vervanger aangeduid heeft.
In opdracht van de voorzitter van de gemeenteraad heeft de algemeen directeur bij de fracties de informatie opgevraagd.
De gemeenteraad neemt kennis van de aangeduide fractieleiders en hun eventuele aangeduide vervangers.
Art. 1: De gemeenteraad neemt kennis van de aanstelling van de fractieleiders en hun eventuele aangeduide vervangers:
Fractie |
Fractieleider |
Aangeduide vervanger |
Team Burgemeester |
Bart Crommelinck |
|
N-VA |
Stefan Vandevenne |
Korneel Lenaerts |
SterK |
Gonda Smetsers |
|
Vlaams Belang |
Thierry Rom |
|
Decreet 7 juli 2017 betreffende Wijk-werken (6e staatshervorming).
Besluit Vlaamse Regering 29 september 2017 betreffende Wijk-werken.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen.
Besluit van de gemeenteraad van 16 november 2017 houdende de goedkeuring samenwerken in een cluster voor "Wijk-werken".
Sedert 1 januari 2018 maakt het lokaal bestuur gebruik van het Wijk-werken, als opvolger van het voorgaande PWA-systeem. Het Wijk-werken betreft een instrument in het Vlaams activeringsbeleid en is met andere woorden een activeringsmaatregel voor werkzoekenden.
Met de in achtneming van de wettelijke modaliteiten, voorzag het lokaal bestuur bij gemeenteraadsbeslissing d.d. 16 november 2017 de coördinatorrol te leggen bij de IGSV Haviland. De Intercommunale Haviland verenigt 31 gemeenten. In dit kader wordt bij gemeenteraadsbeslissing een stuurgroep samengesteld die bestaat uit afgevaardigden per gemeente.
Volgend op de lokale verkiezingen van 13 oktober 2024 en de wijzigingen inzake mandaten en bevoegdheden die hieruit voortvloeien, verzoekt Haviland te voorzien in een vertegenwoordiger en plaatsvervanger die, voor de duurtijd van de legislatuur, onbezoldigd zetelt in de stuurgroep. De stuurgroep wordt 4x per kalenderjaar bij mekaar geroepen.
Edith Grauwels 14 stemmen voor, Nick Mannaerts 5 stemmen voor, Gonda Smetsers 2 stemmen voor, Thierry Rom 1 stem voor, 0 stemmen tegen, 0 stemmen onthouden.
Bij geheime stemming
Sonia De Wandeler 14 stemmen voor, Denise Vander Weyden 5 stemmen voor, Huguette Kemps 2 stemmen voor, Thierry Rom 1 stem voor, 0 stemmen tegen, 0 stemmen onthouden.
Bij geheime stemming voor effectief vertegenwoordiger Sonia De Wandeler 14 stemmen voor, Denise Vander Weyden 5 stemmen voor, Huguette Kemps 2 stemmen voor, Thierry Rom 1 stem voor, 0 stemmen tegen, 0 stemmen onthouden.
Bij geheime stemming voor plaatsvervangend vertegenwoordiger Edith Grauwels 14 stemmen voor, Nick Mannaerts 5 stemmen voor, Gonda Smetsers 2 stemmen voor, Thierry Rom 1 stem voor, 0 stemmen tegen, 0 stemmen onthouden.
Art. 1: De gemeenteraad duidt Sonia De Wandeler aan als effectief vertegenwoordiger en Edith Grauwels als plaatsvervangend vertegenwoordiger en mandateert hen de werkzaamheden van de stuurgroep op te volgen voor de huidige legislatuur. De afgevaardigde en/of diens plaatsvervanger rapporteert en informeert het college van burgemeester en schepenen alsook de gemeenteraad inzake deze materie.
Art. 2: Een afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan Haviland, dienst sociale tewerkstelling.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen in het bijzonder artikel 40, § 1 en art. 41, tweede lid 4°.
Decreet betreffende de basisbereikbaarheid van 26 april 2019, artikel 7 §2 1°.
Besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2018 betreffende de indeling van het grondgebied van het Vlaamse Gewest in 15 vervoerregio’s en de afbakening van deze vervoerregio’s.
Het Decreet Basisbereikbaarheid omschrijft de werking van de 15 vervoerregio’s en legt de taken vast van de vervoerregioraad. Met de inrichting van vervoerregio’s, vervoerregioraden en regionale mobiliteitsplannen creëerde de Vlaamse overheid een kader voor steden en gemeenten waarbinnen ze kunnen samenwerken aan mobiliteitsuitdagingen.
De gemeente is bij Besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2018 ingedeeld in de Vervoerregio Vlaamse Rand.
In de afgelopen legislatuur heeft de Vervoerregio Vlaamse Rand een regionaal mobiliteitsplan opgesteld. Dat plan werd op 15 december 2023 goedgekeurd door de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Het mobiliteitsplan speelt in op de huidige en toekomstige mobiliteitsuitdagingen van de regio, tekent het openbaar vervoersnetwerk uit, legt de link met het ruimtelijk beleid en stelt maatregelen voor de verbetering van de doorstroming, de verkeersveiligheid en het fietsbeleid voor.
Door de betrokkenheid bij de vervoerregiowerking is de gemeente integraal en rechtstreeks betrokken bij het uittekenen en uitwerken van het mobiliteitsbeleid voor de regio. Zo heeft de vervoerregioraad een belangrijke rol in de afstemming van de gelaagdheid van het openbaar vervoer, de synchromodaliteit en de combimobiliteit, het prioriteren, opvolgen en evalueren van maatregelen inzake verkeersveiligheid alsook doorstroming, het bepalen van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk, met uitzondering van fietssnelwegen, het adviseren van de gewestelijke overheden bij de opmaak van het Geïntegreerd Investeringsprogramma en het prioriteren, opvolgen en evalueren van regionale mobiliteitsprogramma’s en -projecten die van strategisch belang zijn op het niveau van de vervoerregio.
Het engagement in de vervoerregioraad houdt voor de gemeente een actieve participatie in aan de werking en de overlegmomenten van de vervoerregioraad, het delen van beschikbare informatie (o.m. uit het eigen mobiliteitsplan) en constructief meewerken aan de uitvoering van concrete acties. De gemeentelijke vertegenwoordiger staat in voor de terugkoppeling vanuit de vervoerregioraad naar het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad.
Helena Molineaux 14 stemmen voor, Nick Mannaerts 5 stemmen voor, Gonda Smetsers 2 stemmen voor, Thierry Rom 1 stem voor, 0 stemmen tegen, 0 stemmen onthouden.
Stefan Imbrechts 14 stemmen voor, Rudi Van Ingelgom 5 stemmen voor, Huguette Kemps 2 stemmen voor, Thierry Rom 1 stem voor, 0 stemmen tegen, 0 stemmen onthouden.
Bij geheime stemming voor effectief politiek vertegenwoordiger Stefan Imbrechts 14 stemmen voor, Rudi Van Ingelgom 5 stemmen voor, Huguette Kemps 2 stemmen voor, Thierry Rom 1 stem voor, 0 stemmen tegen, 0 stemmen onthouden.
Bij geheime stemming voor plaatsvervangend politiek vertegenwoordiger Helena Molineaux 14 stemmen voor, Nick Mannaerts 5 stemmen voor, Gonda Smetsers 2 stemmen voor, Thierry Rom 1 stem voor, 0 stemmen tegen, 0 stemmen onthouden.
Art. 1: De gemeenteraad duidt Stefan Imbrechts aan als effectief politiek vertegenwoordiger en Helena Molineaux als plaatsvervangend politiek vertegenwoordiger van de gemeente Kampenhout in de Vervoerregioraad van de Vervoerregio Vlaamse Rand voor de legislatuur 2024-2030.
Art. 2: De gemeenteraad duidt de mobiliteitsambtenaar aan als ambtelijke vertegenwoordiger van de gemeente in de Vervoerregio Vlaamse Rand.
Art. 3: De gemeenteraad duidt de mobiliteitsambtenaar aan als vertegenwoordiger van de gemeente Kampenhout in de Vervoerregioraad van de aangrenzende Vervoerregio's Mechelen Leuven.
Art. 4: Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoering van dit besluit. Een afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan het secretariaat van de Vervoerregioraad Vlaamse Rand en indien van toepassing aan de aangrenzende vervoerregioraad.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen in het bijzonder artikel 40, § 1 en art. 41, tweede lid 4°.
Ingevolge de algehele vernieuwing van de gemeenteraad moeten ook de gemeentelijke vertegenwoordigers in de verschillende bestuursorganen van De Watergroep opnieuw aangeduid worden.
Per mail van 4 december 2024 verzoekt De Watergroep om personen voor te dragen die het gemeentebestuur de volgende zes jaar zullen vertegenwoordigen in de bestuursorganen van deze vennootschap.
De gemeente Kampenhout heeft volgende mandaten binnen De Watergroep:
• 1 effectieve vertegenwoordiger in het aandeelhoudersbestuur van de drinkwaterdienst
• 1 effectieve vertegenwoordiger en 1 plaatsvervanger in de algemene vergadering.
De vertegenwoordiger in het aandeelhoudersbestuur van de drinkwaterdienst
• moet een lid van de gemeenteraad zijn. Bij voorkeur is dit iemand met een sterke affiniteit met de activiteiten van De Watergroep, die samen met ons werk wil maken van een duurzame, klimaatrobuuste watervoorziening en een efficiënte dienstverlening waarbij klanten en vennoten centraal staan.
• is de link tussen de gemeente-vennoot en De Watergroep. De vertegenwoordiger neemt actief deel aan de vergaderingen, brengt onderwerpen vanuit de gemeente aan op het aandeelhoudersbestuur en koppelt informatie van het aandeelhoudersbestuur terug naar het gemeentebestuur (beleid en administratie).
• ontvangt een presentiegeld van 254,95 euro (geïndexeerd) en een kilometervergoeding zoals die wordt vastgesteld voor de overheidssector.
De vertegenwoordiger in de algemene vergadering en de plaatsvervanger
• moeten geen lid zijn van de gemeenteraad.
• ontvangen geen presentiegeld.
De vertegenwoordiger in het aandeelhoudersbestuur van de drinkwaterdienst mag dezelfde persoon zijn als de vertegenwoordiger in de algemene vergadering.
Sarah Peeters 14 stemmen voor, Denise Vander Weyden 5 stemmen voor, Huguette Kemps 2 stemmen voor, Thierry Rom 1 stem voor, 0 stemmen tegen, 0 stemmen onthouden.
Helena Molineaux 14 stemmen voor, Nick Mannaerts 5 stemmen voor, Gonda Smetsers 2 stemmen voor, Thierry Rom 1 stem voor, 0 stemmen tegen, 0 stemmen onthouden.
Kris Leaerts 14 stemmen voor, Korneel Lenaerts 5 stemmen voor, Gonda Smetsers 2 stemmen voor, Thierry Rom 1 stem voor, 0 stemmen tegen, 0 stemmen onthouden.
Bij geheime stemming met Kris Leaerts 14 stemmen voor, Korneel Lenaerts 5 stemmen voor, Gonda Smetsers 2 stemmen voor, Thierry Rom 1 stem voor, 0 stemmen tegen, 0 stemmen onthouden.
Art. 1: De gemeenteraad duidt Kris Leaerts aan als effectief vertegenwoordiger in het aandeelhoudersbestuur van de drinkwaterdienst van De Watergroep voor de legislatuur 2024-2030.
Bij geheime stemming voor effectief vertegenwoordiger met Sarah Peeters 14 stemmen voor, Denise Vander Weyden 5 stemmen voor, Huguette Kemps 2 stemmen voor, Thierry Rom 1 stem voor, 0 stemmen tegen, 0 stemmen onthouden.
Bij geheime stemming voor plaatsvervangend vertegenwoordiger met Helena Molineaux 14 stemmen voor, Nick Mannaerts 5 stemmen voor, Gonda Smetsers 2 stemmen voor, Thierry Rom 1 stem voor, 0 stemmen tegen, 0 stemmen onthouden.
Art. 2: De gemeenteraad duidt Sarah Peeters aan als effectief vertegenwoordiger en Helena Molineaux als plaatsvervangend vertegenwoordiger in de algemene en buitengewone algemene vergadering van De Watergroep voor de legislatuur 2024-2030.
Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen, art. 38.
De gemeenteraad stelt bij de aanvang van de zittingsperiode een huishoudelijk reglement vast waarin aanvullende maatregelen worden opgenomen voor de werking van de raad en waarin minstens bepalingen worden opgenomen over:
1° de vergaderingen waarvoor presentiegeld wordt verleend, het bedrag van het presentiegeld en de nadere regels voor de eventuele terugbetaling van specifieke kosten die verband houden met de uitoefening van het mandaat van gemeenteraadslid of lid van het college van burgemeester en schepenen;
2° de wijze van verzending van de oproeping en de terbeschikkingstelling van het dossier aan de gemeenteraadsleden, alsook de wijze waarop de algemeen directeur of de door hem aangewezen personeelsleden, aan de raadsleden die erom verzoeken, technische inlichtingen verstrekken over die stukken;
3° de wijze waarop de plaats, de dag, het tijdstip en de agenda van de vergaderingen van de gemeenteraad openbaar worden gemaakt;
4° de voorwaarden voor het inzagerecht en het recht van afschrift voor gemeenteraadsleden en de voorwaarden voor het bezoekrecht aan de instellingen en diensten die de gemeente opricht en beheert;
5° de voorwaarden waaronder de gemeenteraadsleden hun recht uitoefenen om aan de burgemeester en aan het college van burgemeester en schepenen mondelinge en schriftelijke vragen te stellen;
6° de wijze van notulering en de wijze waarop de notulen en het zittingsverslag van de vorige vergadering ter beschikking worden gesteld van de gemeenteraadsleden;
7° de nadere regels voor de samenstelling en de werking van de commissies en de fracties;
8° de wijze waarop en de persoon door wie de stukken van de gemeente, vermeld in artikel 279, worden ondertekend;
9° (opgeheven)
10° de wijze van het ter kennis brengen van de beslissingen, vermeld in artikel 50, vijfde lid;
11° de keuze om digitaal of hybride te vergaderen en de wijze waarop;
12° de uitzonderlijke omstandigheden waaronder de gemeenteraad digitaal kan vergaderen, als het huishoudelijk reglement de mogelijkheid van digitaal vergaderen opneemt;
13° de uitzonderlijke omstandigheden waaronder de gemeenteraad hybride kan vergaderen, als het huishoudelijk reglement de mogelijkheid van hybride vergaderen opneemt.
De gemeenteraad kan het huishoudelijk reglement op elk moment wijzigen.
De gemeenteraad bespreekt en besluit over het ontwerp van huishoudelijk reglement dat zich in bijlage bij dit besluit bevindt.
Art. 1: De gemeenteraad stelt het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad vast. Het reglement in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.
Het Besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2018 over de beleids- en beheerscyclus van de lokale en provinciale besturen.
Het Ministerieel Besluit van 26 juni 2018 tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningstelsels en de digitale rapportering van de beleids- en beheerscyclus van de lokale en provinciale besturen.
Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur bepaalt dat lokale besturen hun meerjarenplannen minstens één keer per jaar moeten aanpassen om de kredieten voor het volgende boekjaar vast te stellen. Als dat nodig is kunnen ze daarbij ook nog de kredieten van 2024 aanpassen.
Het meerjarenplan bestaat uit een strategische nota en een financiële nota, waarin de doelstellingen voor de periode van de huidige legislatuur zijn beschreven. In de strategische nota worden de beleidsdoelstellingen en de beleidsopties voor het extern en intern te voeren lokaal beleid op elkaar afgestemd en geïntegreerd weergegeven. In de financiële nota wordt verduidelijkt hoe het financiële evenwicht wordt gehandhaafd en worden de financiële consequenties van de beleidsopties van de strategische nota weergegeven.
De zevende aanpassing van het meerjarenplan 2020-2027 omvat wijzigingen van de kredieten van 2024 en later. Hiermee worden ook de kredieten van 2025 vastgesteld.
De aanpassing van het meerjarenplan bestaat uit de volgende onderdelen:
Bij de aanpassing van het meerjarenplan hoort ook de documentatie. Die omvat alle achtergrondinformatie die nuttig is om het aangepaste meerjarenplan te beoordelen, zonder dat ze essentieel is voor de beoordeling die de raadsleden moeten maken, aangezien de essentiële informatie in het beleidsrapport zelf opgenomen moet zijn. De documentatie geeft bijkomende duiding bij de geplande verrichtingen die zijn ingeschreven in het aangepaste meerjarenplan dat aan de raadsleden wordt voorgelegd. Ze moet ertoe bijdragen dat beter tegemoetgekomen wordt aan de informatiebehoeften van de raadsleden.
Art. 1: De gemeenteraad keurt aanpassing 7 van het meerjarenplan 2020-2027 voor het deel van het OCMW, zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn, goed.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.
Het Besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2018 over de beleids- en beheerscyclus van de lokale en provinciale besturen.
Het Ministerieel Besluit van 26 juni 2018 tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningstelsels en de digitale rapportering van de beleids- en beheerscyclus van de lokale en provinciale besturen.
Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur bepaalt dat lokale besturen hun meerjarenplannen minstens één keer per jaar moeten aanpassen om de kredieten voor het volgende boekjaar vast te stellen. Als dat nodig is kunnen ze daarbij ook nog de kredieten van 2024 aanpassen.
Het meerjarenplan bestaat uit een strategische nota en een financiële nota, waarin de doelstellingen voor de periode van de huidige legislatuur zijn beschreven. In de strategische nota worden de beleidsdoelstellingen en de beleidsopties voor het extern en intern te voeren lokaal beleid op elkaar afgestemd en geïntegreerd weergegeven. In de financiële nota wordt verduidelijkt hoe het financiële evenwicht wordt gehandhaafd en worden de financiële consequenties van de beleidsopties van de strategische nota weergegeven.
De zevende aanpassing van het meerjarenplan 2020-2027 omvat wijzigingen van de kredieten van 2024 en later. Hiermee worden ook de kredieten van 2025 vastgesteld.
De aanpassing van het meerjarenplan bestaat uit de volgende onderdelen:
Bij de aanpassing van het meerjarenplan hoort ook de documentatie. Die omvat alle achtergrondinformatie die nuttig is om het aangepaste meerjarenplan te beoordelen, zonder dat ze essentieel is voor de beoordeling die de raadsleden moeten maken, aangezien de essentiële informatie in het beleidsrapport zelf opgenomen moet zijn. De documentatie geeft bijkomende duiding bij de geplande verrichtingen die zijn ingeschreven in het aangepaste meerjarenplan dat aan de raadsleden wordt voorgelegd. Ze moet ertoe bijdragen dat beter tegemoetgekomen wordt aan de informatiebehoeften van de raadsleden.
Art. 1: De gemeenteraad stelt aanpassing 7 van het meerjarenplan 2020-2027 voor het gedeelte van de gemeente vast.
De statuten, de beheersovereenkomst, het financieringsplan (algemeen luik en specifiek luik VVSG), de Verklaring inzake Beleggingsbeginselen (algemeen luik en specifiek luik VVSG), het Kaderreglement en het bijzonder pensioenreglement, de toetredingsakte werden opgemaakt.
Het protocol van het onderhandelingscomité C1.
Het lokaal bestuur voorziet in een tweede pensioenpijler voor de totaliteit van haar contractueel personeel.
Het lokaal bestuur is sinds 1 januari 2022 aangesloten bij OFP Prolocus met een Defined Contribution of vaste bijdragenformule. De bijdragevoet werd vastgesteld als 3% van het RSZ onderworpen brutoloon.
De vorige versie van de rechtspositieregeling van het lokaal bestuur, welke ingegaan is op 1 januari 2023 voorzag echter in een bijdragevoet van 3,5%.
Het lokaal bestuur wil omwille van deze reden dit bijdragepercentage van 3% optrekken tot 3,5% van het RSZ onderworpen brutoloon.
De gemeente vormt een MIPS-Groep (Multi Inrichters Pensioenstelsel) met het OCMW en beide entiteiten moeten eenzelfde verhoging doorvoeren om de MIPS-groep te behouden.
De nodige kredieten zijn voorzien in de meerjarenplanning.
Op basis van het financieringsplan zullen verschuldigde bijdragen en de kosten voor het functioneren van OFP PROLOCUS worden ingehouden door de RSZ en daarna doorgestort worden aan OFP PROLOCUS.
De voormelde verhoging werd in het kader van de rechtspositieregeling reeds besproken met de representatieve vakbonden.
De nodige kredieten zijn voorzien in de meerjarenplanning. De extra kosten voor de inhaalbeweging van 2 jaar bedragen ongeveer 50.000 euro.
Art. 1: Met ingang van 1 januari 2025 wordt de bijdragevoet verhoogd van 3% tot 3,5% van het bruto RSZ-loon.
Art. 2: Voor de personeelsleden die op 1 januari 2025 in dienst zijn, wordt voor de periode van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2024 een inhaaltoelage van 0,5% van het bruto RSZ-loon van deze periode ingevoerd.
Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Ministerieel Besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.
Op basis van het meerjarenplan stelt de kerkraad jaarlijks een budget op voor het volgende boekjaar.
De kerkraad heeft het budget 2025 op 17 juni 2024 als volgt goedgekeurd:
Exploitatie | |
Ontvangsten | 7.251,93 |
Uitgaven | 31.345,00 |
Saldo voor overboekingen | - 24.093,07 |
Overboekingen | 0,00 |
Gecorrigeerd overschot / tekort | 2.168,85 |
Exploitatie voor toelage | 21.924,22 |
Exploitatietoelage | 21.924,22 |
Voor de investeringen wordt een toelage gevraagd van 6.341,61 euro voor de camerabewaking. Deze werd reeds opgenomen in de goedkeuring van de meerjarenplan aanpassing van de kerkfabriek.
Aangezien het budget 2025 past in het meerjarenplan van deze kerkfabriek, volstaat het dat de gemeenteraad hiervan akte neemt.
De kerkfabriek vraagt een exploitatietoelage van 10.962,11 euro (50% voor Kampenhout en 50% voor Herent) en een investeringstoelage van 6.341,61 euro. Deze toelagen zijn voorzien in het meerjarenplan van de gemeente.
Art. 1: De gemeenteraad neemt kennis van het budget 2025 van de kerkfabriek Sint-Antonius Buken.
Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Ministerieel Besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.
Op basis van het meerjarenplan stelt de kerkraad jaarlijks een budget op voor het volgende boekjaar.
De kerkraad heeft het budget 2025 op 4 juni 2024 als volgt goedgekeurd:
Exploitatie | |
Ontvangsten | 48.400,00 |
Uitgaven | 82.542,64 |
Saldo voor overboekingen | - 33.742,64 |
Overboekingen | - 1.200,00 |
Gecorrigeerd overschot / tekort | 34.942,64 |
Exploitatie voor toelage | 0,00 |
Exploitatie toelage | 0,00 |
Voor de investeringen wordt een toelage gevraagd van 6.014,91 euro voor de camerabewaking. Deze werd reeds opgenomen in de goedkeuring van de meerjarenplan aanpassing van de kerkfabriek.
Aangezien het budget 2025 past in het meerjarenplan van deze kerkfabriek, volstaat het dat de gemeenteraad hiervan akte neemt.
De kerkfabriek vraagt geen exploitatietoelage en een investeringstoelage van 6.014,91 euro. Deze toelage is voorzien in het meerjarenplan van de gemeente.
Art. 1: De gemeenteraad neemt kennis van het budget 2025 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw Kampenhout.
Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen.
Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen.
Ministerieel Besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.
Op basis van het meerjarenplan stelt de kerkraad jaarlijks een budget op voor het volgende boekjaar.
De kerkraad heeft het budget 2025 op 13 juni 2024 als volgt goedgekeurd:
Exploitatie | |
Ontvangsten | 36.700,00 |
Uitgaven | 61.315,00 |
Saldo voor overboekingen | -24.615,00 |
Overboekingen | 0,00 |
Gecorrigeerd overschot / tekort | 5.846,36 |
Exploitatie voor toelage | - 18.768,64 |
Exploitatie toelage | 18.768,64 |
Voor de investeringen wordt een toelage gevraagd van 6.765,11 euro voor de camerabewaking. Deze werd reeds opgenomen in de goedkeuring van de meerjarenplan aanpassing van de kerkfabriek.
Aangezien het budget 2025 past in het meerjarenplan van deze kerkfabriek, volstaat het dat de gemeenteraad hiervan akte neemt.
De kerkfabriek vraagt een exploitatie toelage van 18.768,64 euro en een investeringstoelage van 6.765,11 euro. Deze toelagen zijn voorzien in het meerjarenplan van de gemeente.
Art. 1: De gemeenteraad neemt kennis van het budget 2025 van de kerkfabriek Sint-Stefaan Nederokkerzeel.
Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Ministerieel Besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.
Op basis van het meerjarenplan stelt de kerkraad jaarlijks een budget op voor het volgende boekjaar.
De kerkraad heeft het budget 2025 op 24 juni 2024 als volgt goedgekeurd:
Exploitatie | |
Ontvangsten | 8.193,00 |
Uitgaven | 22.184,00 |
Saldo voor overboekingen | - 13.991,00 |
Overboekingen | 0,00 |
Gecorrigeerd overschot / tekort | 1.104,68 |
Exploitatie voor toelage | - 12.886,32 |
Toelage gemeente |
12.886,32 |
Voor de investeringen wordt een toelage gevraagd van 6.341,61 euro voor de camerabewaking. Deze werd reeds opgenomen in de goedkeuring van de meerjarenplan aanpassing van de kerkfabriek.
Aangezien het budget 2025 past in het meerjarenplan van deze kerkfabriek, volstaat het dat de gemeenteraad hiervan akte neemt.
De kerkfabriek vraagt een exploitatietoelage van 12.886,32 euro en een investeringstoelage van 6.341,61 euro. Deze toelagen zijn voorzien in het meerjarenplan van de gemeente.
Art. 1: De gemeenteraad neemt kennis van het budget 2025 van de kerkfabriek Sint-Jozef Relst.
Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen;
Ministerieel Besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst en van de centrale besturen van de eredienst, en latere wijzigingen.
Op basis van het meerjarenplan stelt de kerkraad jaarlijks een budget op voor het volgende boekjaar.
De kerkraad heeft het budget 2025 op 25 juni 2024 als volgt goedgekeurd:
Exploitatie | |
Ontvangsten | 11.500,00 |
Uitgaven | 30.190,00 |
Saldo voor overboekingen | - 18.690,00 |
Overboekingen | 0,00 |
Gecorrigeerd overschot / tekort | 18.905,74 |
Exploitatie voor toelage | 215,74 |
Exploitatietoelage | 0,00 |
Voor de investeringen wordt een toelage gevraagd van 6.341,61 euro voor de camerabewaking. Deze werd reeds opgenomen in de goedkeuring van de meerjarenplan aanpassing van de kerkfabriek.
Aangezien het budget 2025 past in het meerjarenplan van deze kerkfabriek, volstaat het dat de gemeenteraad hiervan akte neemt.
De kerkfabriek vraagt geen exploitatie toelage en een investeringstoelage van 6.341,61 euro. Deze toelage is voorzien in het meerjarenplan van de gemeente.
Art. 1: De gemeenteraad neemt kennis van het budget 2025 van de kerkfabriek Sint-Servatius Berg.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, art. 40-41.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, art. 161.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, art. 171.
Besluit van de gemeenteraad van 22 februari 2024 over de vaststellingen van het organogram.
Op 22 februari 2024 werd het gezamenlijk organogram voor gemeente- en OCMW-personeel van het lokaal bestuur Kampenhout vastgesteld door de gemeenteraad. Dit nieuwe organogram trad in werking op 1 maart 2024.
De algemeen directeur, in samenwerking met het managementteam en de clustercoördinatoren, maakte na een grondige evaluatie van het huidige organogram een voorstel tot beperkt wijzigen van het organogram op. Deze wijzigingen brengen het organogram eveneens in lijn met wijzigingen die reeds besproken werden op het college van burgemeester en schepenen. In bijlage is een overzicht en motivatie van de wijzigingen terug te vinden.
Op 28 november 2024 vond het overleg met de vakorganisaties plaats. Zij spraken hun akkoord uit. Positief advies van ACV en ACOD werd ontvangen op 10 en 11 december 2024, zie bijlage.
De financiële impact van deze wijzigingen zijn opgenomen in de aanpassing van het meerjarenplan nummer 7.
Art. 1: De gemeenteraad stelt het gewijzigde organogram vast, dat ingaat vanaf 1 januari 2025.
Art. 2: Het gewijzigde organogram maakt integraal deel uit van dit besluit.
Art. 3: De voorgaande versie van het organogram voor het gemeente- en OCMW personeel wordt met ingang van 1 januari 2025 opgeheven.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, art. 41 over de bevoegdheden van de gemeenteraad.
Het pop-updecreet van 17 juni 2016 (handelshuurovereenkomst van korte duur).
Besluit van de gemeenteraad van 18 april 2024 over de handelshuurovereenkomst, overeenkomst bezetting ter bede en plaatsbeschrijving in- en uittrede voor het project 'Kampenhout Popt-Up'.
Besluit van de gemeenteraad van 21 november 2024 over de aanpassing reglement Kampenhout popt-up.
Op de gemeenteraad van 21 november 2024 werd het aangepaste reglement van het project 'Kampenhout popt-up' goedgekeurd. Er werden verschillende wijzigingen aangebracht. Hierdoor moet ook de handelshuurovereenkomst, de overeenkomst bezetting ter bede en de plaatsbeschrijving in- en uittrede van de containerunit gewijzigd worden. Het gaat om de volgende wijzigingen, aangepast volgens het nieuwe reglement:
1) Wijziging van de prijs.
2) Wijziging van de minimumduur.
Deze wijzigingen dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de gemeenteraad.
Art. 1: De gemeenteraad keurt de aangepaste handelshuurovereenkomst, plaatsbeschrijving in- en uittrede en de overeenkomst bezetting ter bede voor het project Kampenhout popt-up goed. De handelshuurovereenkomst, plaatsbeschrijving in- en uittrede en de overeenkomst bezetting ter bede voor het project Kampenhout popt-up goedgekeurd op de gemeenteraad van 18 april 2024 wordt daarbij opgeheven.
Art. 2: De aangepaste overeenkomsten in bijlage maken integraal deel uit van dit besluit.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikel 21.
De populatie everzwijnen neemt in Vlaanderen heel snel toe.Ze vernielen akkers en gewassen.
In Kampenhout werd in 2020 al een everzwijn geschoten en zijn er verschillende gepasseerd.
Afgelopen jaar werd er op de luchthaven van Zaventem door de bird control unit ook al 1 geschoten.
Om aan de voorwaarden van de FBZ6 (onze faunabeheerszone) te voldoen, t.t.z. 0-schade, moet er onmiddellijk melding gemaakt worden aan de personen aangeduid door de WBE (wildbeheerseenheid) in samenspraak met het ANB (Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse overheid).
Art. 1: De gemeenteraad neemt kennis van het gemeentelijk plan van aanpak aangaande het populatiebeheer van everzwijnen.
De voorzitter sluit de zitting op 19/12/2024 om 21:55.
Namens Gemeenteraad,
Terry Horckmans
algemeen directeur
Kris Leaerts
voorzitter