Terug College van burgemeester en schepenen

Mon 17/03/2025 - 14:00 Tuinkamer

Secretariaat

Algemeen directeur

  • Het college van burgemeester en schepenen keurt de afsprakennota tussen het college van burgemeester en schepenen, de burgemeester, het vast bureau, de voorzitter van het vast bureau, het bijzonder comité voor de sociale dienst, de voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst en de algemeen directeur mede namens het management- en coördinatieteam goed.

Omgeving

  • Het college van burgemeester en schepenen geeft de omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen onder voorwaarden af aan de aanvrager.

    • De tuinberging moet op een overstromingsvrije bouwwijze gebouwd worden, zoals voorgeschreven in het wateradvies van de Deputatie;
    • Het hemelwater mag niet rechtstreeks aangesloten worden op het bestaande rioleringstelsel en/of opgevangen worden in een waterton, maar moet bijgevolg rechtstreeks infiltreren in de tuinzone rondom de carport met tuinberging;
    • te voldoen aan de richtlijnen en voorwaarden opgelegd door de Deputatie, zoals in detail beschreven in het bijgevoegde advies;
    • er mogen geen terreinophogingen uitgevoerd worden buiten de ophogingen nodig om de toegangen tot de gebouwen mogelijk te maken. Alle overtollige grond die vrijkomt bij het graven van de funderingen, dient verwijderd te worden via een erkende grondwerker of naar een erkende stortplaats;
  • Het college van burgemeester en schepenen geeft de omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen onder voorwaarden af aan de aanvrager.

    De gestelde voorwaarden zijn
    * In afwachting van de aanleg van een riolering wordt de plaatsing van een IBA (waterzuivering) opgelegd. Alle afvalwater (niet RWA) dient aangesloten te worden op deze installatie. Het gezuiverde afvalwater wordt geïnfiltreerd op eigen terrein.
    * Het terras achteraan de woning mag niet overdekt worden met een vaste constructie, gezien het totaal volume van de woning reeds 989,17 m³ bedraagt.
    * Er mogen geen terreinophogingen uitgevoerd worden buiten de ophogingen nodig om de toegangen tot de gebouwen mogelijk te maken. Alle overtollige grond die vrijkomt bij het graven van de funderingen, dient verwijderd te worden via een erkende grondwerker of naar een erkende stortplaats;
    * De fundering van de waterdoorlatende verharding moet ook waterdoorlatend aangelegd worden. Hiervoor dient gebruik gemaakt te worden van aangepaste materialen die het water toelaten te infiltreren;
    * Na het verwijderen van de constructies dient het terrein in zijn oorspronkelijke toestand en niveau hersteld te worden.

    De gestelde lasten zijn:
    * De aanvrager moet binnen het eerstvolgende plantseizoen minstens 6 bomen in de vorm van inheemse en standplaatsgeschikte, hoogstammige loofbomen aanplanten met plantmaat 16/18 met draadkluit en steunpalen en deze tot volle wasdom (laten) brengen. De aangeplante bomen moeten volgens de regels van de kunst aangeplant worden. Dit houdt een met zorg uitgevoerde aanplanting met kwalitatief degelijk plantgoed in, het gebruik van een steunpalen en zo nodig het aanbrengen van een bescherming tegen wild- en/of veevraat. Hou voldoende afstand ten opzichte van de perceelsgrenzen, minimum 2 meter, afhankelijk van de soort van de boom, de uiteindelijke kruin en de bepalingen van het Goederenrecht van het Burgerlijk Wetboek met betrekking tot overhangende takken en doorgroeiende wortels op het aanpalende perceel. Bij uitval dient/dienen in het eerstvolgende plantseizoen de opengevallen plaats/plaatsen opnieuw te worden ingevuld. Zorg voor voldoende doorwortelbaar volume zodat de bomen de kans krijgen om volwaardig te groeien.
    * Er is enkel vertuining mogelijk binnen een zone van 30 m rondom de woning.

  • Het college van burgemeester en schepenen geeft de omgevingsvergunning voor het bijstellen van een verkaveling onder voorwaarden af.

  • Het college van burgemeester en schepenen geeft de omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen onder voorwaarden af aan de aanvrager.

    De opgelegde voorwaarden zijn:
    * Alle overtollige grond die vrijkomt bij het graven van de funderingen en putten, dient verwijderd te worden via een erkende grondwerker of naar een erkende stortplaats.
    * het sloopafval en de herbruikbare materialen onmiddellijk na de afbraak, van de werf te verwijderen. De afvalstoffen die vrijkomen bij de afbraakwerken dienen selectief ingezameld te worden. Bijzondere aandacht moet besteed worden aan gevaarlijke afvalstoffen en asbesthoudende afvalstoffen. Meer informatie hierover is terug te vinden op https://www.ovam.be/omgaan-met-asbest.

    De opgelegde lasten zijn:
    * Binnen het eerstvolgende plantseizoen moeten er minstens 3 bomen in de vorm van inheemse en standplaatsgeschikte, hoogstammige loofbomen aanplanten met plantmaat 16/18 met draadkluit en steunpalen en deze tot volle wasdom (laten) brengen. De aangeplante bomen moeten volgens de regels van de kunst aangeplant worden. Dit houdt een met zorg uitgevoerde aanplanting met kwalitatief degelijk plantgoed in, het gebruik van een steunpalen en zo nodig het aanbrengen van een bescherming tegen wild- en/of veevraat. Hou voldoende afstand ten opzichte van de perceelsgrenzen, minimum 2 meter, afhankelijk van de soort van de boom, de uiteindelijke kruin en de bepalingen van het Goederenrecht van het Burgerlijk Wetboek met betrekking tot overhangende takken en doorgroeiende wortels op het aanpalende perceel. Bij uitval dient/dienen in het eerstvolgende plantseizoen de opengevallen plaats/plaatsen opnieuw te worden ingevuld. Zorg voor voldoende doorwortelbaar volume zodat de bomen de kans krijgen om volwaardig te groeien.

  • Het college van burgemeester en schepenen verleent de omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen.

  • Het college van burgemeester en schepenen geeft de omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen onder voorwaarden af aan de aanvrager.
    * er mogen geen terreinophogingen uitgevoerd worden buiten de ophogingen nodig om de toegangen tot de gebouwen mogelijk te maken. Alle overtollige grond die vrijkomt bij het graven van de funderingen, dient verwijderd te worden via een erkende grondwerker of naar een erkende stortplaats;
    * de fundering van de waterdoorlatende verharding moet ook waterdoorlatend aangelegd worden. Hiervoor dient gebruik gemaakt te worden van aangepaste materialen die het water toelaten te infiltreren;
    * na het verwijderen van de constructies dient het terrein in zijn oorspronkelijke toestand en niveau hersteld te worden;
    * lichten en zichten: volgens artikel 3.132 van het Burgerlijk Wetboek Boek 3 Goederen dient het rechtstreeks of zijdelings zicht vanop het terras naar het aanpalende erf belemmerd te worden aangezien het op minder dan 1,90 m van de perceelsgrens voorzien is. Dit kan opgelost worden door het plaatsen van een niet vergunningsplichtige tuinafsluiting conform artikel 2.1.5° van het vrijstellingsbesluit of het aanplanten van een haag conform de wettelijke plantafstanden opgenomen in artikel 3.133 van Burgerlijk Wetboek Boek 3 Goederen;
    * De wadi moet op minstens 2 m van de zijdelingse perceelsgrenzen aangelegd worden en binnen een straal van 2 m rondom de wadi moet deze vrij zijn van verhardingen.

  • Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de adviesaanvraag van de deputatie van 11 februari 2025 en adviseert ongunstig over de aanvraag wegens "zonder voorwerp".

  • Het college van burgemeester en schepenen heeft kennis genomen van de evaluatie van de ingediende bezwaarschriften en keurt de behandeling van de bezwaarschriften goed.

  • Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de start van het openbaar onderzoek van de aanvraag tot omgevingsvergunning voor het verkavelen van een grond in 2 bouwpercelen voor halfopen bebouwing, na afbraak van de bestaande bebouwing - OMV_2024156537 - gemeentelijk kenmerk V1133.

Infrastructuur

Facilitaire zaken

Financiële zaken

  • Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de facturen debiteuren.

  • Het college van burgemeester en schepenen keurt de facturen goed.

  • Aanvraag thesaurievoorschot - besluit

    Het college van burgemeester en schepenen keurt de aanvraag voor een thesaurievoorschot bij Belfius Bank goed

  • Actief schuldbeheer - besluit

    Het college van burgemeester en schepenen keurt de omzetting goed van het krediet 1351, ten bedrage van 1.905.804,98 euro (resterend saldo op 17 februari 2025) en waarop momenteel de indekkingstechniek “Partially Capped Variable Maturity Swap 1 jaar met cap @ 3.5% tot 31 maart 2025” geldig is, naar de indekkingstechniek “Partially Capped Variable Maturity Swap 1 jaar met cap @ 4% tot 31 maart 2027”.

Cultuur

Sociale zaken

Dierenwelzijn

Evenementen

Mobiliteit

  • Het college van burgemeester en schepenen keurt de adviezen van de verkeerscel van 27 februari 2025 goed en geeft opdracht tot uitvoering. De dienst mobiliteit brengt de betrokkenen op de hoogte.

  • Het college van burgemeester en schepenen is niet akkoord met een deelfietslocatie in Nederokkerzeel indien het enkel om een dropplaats gaat. Het college wenst te onderzoeken of dit geen dropzone maar een vaste standplaats kan worden, waar gebruikers hun ritten steeds kunnen worden gestart en beëindigd.

Senioren

  • Het college van burgemeester en schepenen keurt de organisatie van 3 infoavonden rond het thema zorg en nalatenschap goed.

    De kredieten voor de organisatie van deze infoavonden zijn voorzien in de meerjarenplanning onder registratiesleutels 0959-01/61399999 en 0959-01/61430010.

Welzijn


Publicaties